Spumă de căpșuni cu bezea elvețiană
Ingrediente Spumă de căpșuni:
2 albușuri proaspete, 120 de grame de zahăr, 250 de grame de căpșuni, 1 lingură de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, 1 praf de sare.
Mod de preparare:
- Tocăm căpșunele în bucățele mici.
- Punem pe foc mediu o cratiță cu apă cam de 4-5 cm şi alegem un castron termorezistent, în care vom pune albușurile, zahărul și sarea.
- Batem albușurile cu zahărul și sarea până când se albesc bine, nu e nevoie să devină o spumă voluminoasă în acest stadiu. Adăugăm zeama de lămâie și batem în continuare aproximativ 1 minut. Zeama de lămâie va ajuta atât la obținerea unei bezele mai aerate, cu mai mult volum, cât și la înviorarea gustului căpșunilor.
- Reducem focul la minim și transferăm castronul cu albușurile și zahărul deasupra apei care fierbe. Vom continua să batem albușurile în bain-marie. Treptat, zahărul se va dizolva iar bezeaua va deveni tot mai voluminoasă și se va înfierbânta. Procesul durează cam 7-8 minute și este important ca în acest timp să nu încetăm să mixăm, insistând pe fundul castronului, pentru ca spuma să fie într-o continuă mișcare. Dacă aveți un termometru cu citire instantanee, temperatura țintă este, după cum am specificat, de la 60 la 70°C. În cazul în care nu aveți un termometru, e suficient să simțiți spuma fierbinte la atingerea cu degetul.
- După ce bezeaua e lucioasă și suficient de fierbinte, o luăm deoparte de pe cratița cu apă fiartă. Batem în continuare cu mixerul la viteză mare până când bezeaua se răcorește.
- Când bezeaua e abia căduță, se adaugă căpșunile.
- Mixăm împreună cu căpșunile până când spuma se răcește complet (până la temperatura camerei) și crește vizibil în volum. Asta va dura vreo 3 minute.
Sursa: https://www.lauralaurentiu.ro
Citeşte şi: Ciuperci à la grec
One thought on “Spumă de căpșuni cu bezea elvețiană”