Creveți cu usturoi și broccoli

Pentru a savura o porție delicioasă de creveți cu usturoi și broccoli am avea nevoie de:
3 linguri ulei de măsline extravirgin, 6 căței medii de usturoi, tăiați felii, 4 cești de buchețele mici de broccoli, ½ cană ardei gras roșu tăiat cubulețe, ½ linguriță sare, ½ linguriță de piper măcinat, 1 kilogram de creveți cruzi curățați și decorticați, 2 lingurițe suc de lămâie.
Pasul 1
Încinge 2 linguri de ulei într-o cratiță mare la foc mediu. Adăugă jumătate de usturoi și gătește până începe să se rumenească, aproximativ 1 minut. Adăugă broccoli, ardei gras și 1/4 linguriță de sare și 1/4 linguriță piper. Acoperă și gătește, amestecând o dată sau de două ori. Mai pune 1 lingură de apă dacă oala este prea uscată, până când legumele sunt fragede, 3 până la 5 minute. Transferă într-un bol și păstrează la cald.
Te-ar putea interesa și: Modele de alimentație sănătoasă pentru a trăi mai mult (studiu)
Pasul 2
Crește căldura la mediu-mare și adăugă restul de 1 lingură de ulei în oală. Pune usturoiul rămas și gătește până când începe să se rumenească, aproximativ 1 minut. Adaugă creveții și restul de sare si piper. Amestecă până când creveții sunt gătiți, 3 până la 5 minute. Toarnă amestecul de broccoli în oală, împreună cu sucul de lămâie și amestecă pentru a se combina. Acum, te poți așeza liniștit la masă și savura o porție de creveți cu usturoi și broccoli!
Citește și: 10 sfaturi pentru vinul de la nuntă