Spumă de căpșuni cu bezea elvețiană

Spumă de căpșuni cu bezea elvețiană

Ingrediente Spumă de căpșuni:

2 albușuri proaspete, 120 de grame de zahăr, 250 de grame de căpșuni, 1 lingură de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, 1 praf de sare.

Mod de preparare:

  1. Tocăm căpșunele în bucățele mici.
  2. Punem pe foc mediu o cratiță cu apă cam de 4-5 cm şi alegem un castron termorezistent, în care vom pune albușurile, zahărul și sarea.
  3. Batem albușurile cu zahărul și sarea până când se albesc bine, nu e nevoie să devină o spumă voluminoasă în acest stadiu. Adăugăm zeama de lămâie și batem în continuare aproximativ 1 minut. Zeama de lămâie va ajuta atât la obținerea unei bezele mai aerate, cu mai mult volum, cât și la înviorarea gustului căpșunilor.
  4. Reducem focul la minim și transferăm castronul cu albușurile și zahărul deasupra apei care fierbe. Vom continua să batem albușurile în bain-marie. Treptat, zahărul se va dizolva iar bezeaua va deveni tot mai voluminoasă și se va înfierbânta. Procesul durează cam 7-8 minute și este important ca în acest timp să nu încetăm să mixăm, insistând pe fundul castronului, pentru ca spuma să fie într-o continuă mișcare. Dacă aveți un termometru cu citire instantanee, temperatura țintă este, după cum am specificat, de la 60 la 70°C. În cazul în care nu aveți un termometru, e suficient să simțiți spuma fierbinte la atingerea cu degetul.
  5. După ce bezeaua e lucioasă și suficient de fierbinte, o luăm deoparte de pe cratița cu apă fiartă. Batem în continuare cu mixerul la viteză mare până când bezeaua se răcorește.
  6. Când bezeaua e abia căduță, se adaugă căpșunile.
  7. Mixăm împreună cu căpșunile până când spuma se răcește complet (până la temperatura camerei) și crește vizibil în volum. Asta va dura vreo 3 minute.

Sursa: https://www.lauralaurentiu.ro

Citeşte şi: Ciuperci à la grec

One thought on “Spumă de căpșuni cu bezea elvețiană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *