Vinul de afine
Vinul de afine are proprietăți antidiareice, antiseptice, bactericide, fiind un dizolvant al acidului uric. Este recomandat în diaree, diabet, insuficiență biliară, arteroscleroză, constipație, fermentație intestinală.
Ingrediente pentru vinul de afine:
- 500 g de afine;
- 1 litru de vin alb;
- 1 linguriță de scorțișoară;
- 1 linguriță de cuișoare;
- 100 g de miere.
Mod preparare:
Se zdrobesc 500 g de afine. Se pun într-o oală, unde adăugăm un litru de vin alb, o linguriță de scorțișoară pudră, o linguriță de cuișoare și 100 g de miere. Se lasă la macerat la întuneric, timp de 8 zile. Se strecoară și se pune în sticle.
Mod de administrare:
Se servește înainte de masă, de trei ori pe zi, câte 25 de ml.
Sursa foto: pixabay.com
Te-ar putea interesa și: Arahnofobia, frica de păianjeni
One thought on “Vinul de afine”
Comments are closed.