Vinul de afine

Vinul de afine

Ingrediente pentru vinul de afine:

  • 500 g de afine;
  • 1 litru de vin alb;
  • 1 linguriță de scorțișoară;
  • 1 linguriță de cuișoare;
  • 100 g de miere.

Mod preparare:

Se zdrobesc 500 g de afine. Se pun într-o oală, unde adăugăm un litru de vin alb, o linguriță de scorțișoară pudră, o linguriță de cuișoare și 100 g de miere. Se lasă la macerat la întuneric, timp de 8 zile. Se strecoară și se pune în sticle.

Mod de administrare:

Se servește înainte de masă, de trei ori pe zi, câte 25 de ml.

Vinul de afine are proprietăți antidiareice, antiseptice, bactericide, fiind un dizolvant al acidului uric. Este recomandat în diaree, diabet, insuficiență biliară, arteroscleroză, constipație, fermentație intestinală.

Sursa foto: pixabay.com

Te-ar putea interesa și: Arahnofobia, frica de păianjeni

One thought on “Vinul de afine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.