Supă de orz, curcan și legume
Supa de orz aduce numeroase beneficii pentru organism: fibre solubile, vitamine din grupa B (B1, B3 și B6), potasiu, fier, magneziu, fosfor, seleniu, zinc, cupru și antioxidanți.
Pentru supa de orz avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 linguri ulei de măsline
- 6 felii de bacon
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 4 căței de usturoi, tocați foarte mărunt
- 1 bucată de țelină, tăiată mărunt
- 3 morcovi obișnuiți, tăiați mărunt
- 1/2 cană de orz perlat
- 1 stebluță de cimbru proaspăt
- 5 căni supă de pui
- 5 căni de apă
- 1 pulpă mare de curcan fără piele
- 1 bucată de dovlecel verde (opțional)
- 2 căni de mazăre verde congelată
- Sare și piper, după gust
Mod de preparare supă de orz:
1. Într-o oală mare, călește ceapa cu baconul în ulei de măsline pentru aproximativ 5 minute. Adăugați usturoiul și continuați să gătiți timp de 1 minut.
2. Adăugați țelina, morcovii, orzul, foile de dafin și cimbrul și continuați să gătiți timp de 3 minute.
Te-ar putea interesa și: Apa de orz: beneficii, contraindicații, rețetă
3. Se pun supa de pui și pulpa de curcan. Aduceți la fierbere și fierbeți timp de aproximativ 45 de minute.
4. Se toaca pulpa de curcan și se pune la loc în supă. Adăugați mazărea verde și continuați să gătiți timp de 5 minute. Ajustați cu sare și piper.
Foto: emiliemurmure.com
One thought on “Supă de orz, curcan și legume”
Comments are closed.