Ciuperci à la grec

Ciuperci à la grec

Pentru zilele de post vă recomandăm următoarea reţetă:

Ingrediente

1/2 kg de ciuperci, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel, cimbru verde, 2 cepe, 1 pahar de vin, ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper. Pentru un gust deosebit, preferabil ar fi ca mărarul şi pătrunjelul să fie româneşti, proaspete.

Pasul 1

Tăiem ceapa mărunt şi o călim uşor cu puţin ulei. Se poate căli şi in puţină apă, fără ulei. Curăţăm bine ciupercile, le spălăm şi le tăiem în bucăţi mari.

Pasul 2

Adăugăm vinul, ciupercile şi lăsăm la fiert până observăm că s-au muiat.

Pasul 3

La final punem zeama de la o lămâie, verdeaţa tocată mărunt şi mai lăsăm 2-3 clocote. Potrivim cu sare şi piper.

Poftă bună!

Foto: pixabay.com

Citeşte şi: Salată bănăţeană de păpădie

2 thoughts on “Ciuperci à la grec

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *