Ciuperci à la grec

Pentru zilele de post vă recomandăm următoarea reţetă:
Ingrediente
1/2 kg de ciuperci, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel, cimbru verde, 2 cepe, 1 pahar de vin, ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper. Pentru un gust deosebit, preferabil ar fi ca mărarul şi pătrunjelul să fie româneşti, proaspete.
Pasul 1
Tăiem ceapa mărunt şi o călim uşor cu puţin ulei. Se poate căli şi in puţină apă, fără ulei. Curăţăm bine ciupercile, le spălăm şi le tăiem în bucăţi mari.
Pasul 2
Adăugăm vinul, ciupercile şi lăsăm la fiert până observăm că s-au muiat.
Pasul 3
La final punem zeama de la o lămâie, verdeaţa tocată mărunt şi mai lăsăm 2-3 clocote. Potrivim cu sare şi piper.
Poftă bună!
Foto: pixabay.com
Citeşte şi: Salată bănăţeană de păpădie
2 thoughts on “Ciuperci à la grec”