Cotlet de porc cu parmezan

Ingrediente: 4 bucăți de cotlet de porc dezosate, de aproximativ 1,5 cm grosime, 2 linguri de ulei de măsline extra virgin, un pumn de parmezan ras fin, 2 căței de usturoi dați prin răzătoare, 1 lingură de sare cușer, 1 ceapă medie dată prin răzătoare, 1 lingură boia de ardei, 1/2 linguriță depiper negru proaspăt măcinat.
Pasul 1
Uscați cotletele de porc cu prosoape de hârtie, apoi ungeți ambele părți cu ulei.
Pasul 2
Într-un castron mediu, combinați parmezanul, usturoiul, sarea, ceapa, boiaua de ardei și piperul negru. Ungeți cotletele de porc pe ambele părți cu aceste amestec, apăsând pentru a adera.
Pasul 3
Într-un coș cu friteuză cu aer, aranjați cotletele de porc într-un singur strat. Gătiți la 375°, răsturnând la jumătate, până când un termometru cu citire instantanee introdus în partea cea mai groasă a cotletului de porc înregistrează 145°, aproximativ 9 minute.
Pasul 4
Lăsați bucățile de cotlet de porc să se odihnească aproximativ 10 minute înainte de servire.
Te-ar putea interesa și: Relația cu mâncarea, între sănătate și obezitate
Nutriție (per porție): 393 calorii, 34 g proteine, 3 g carbohidrați, 0 g fibre, 0 g zahăr, 26 g grăsimi, 9 g grăsimi saturate, 729 mg sodiu. Sursa foto: delish.com