Tratamentul ridurilor verticale ale buzei superioare  

Tratamentul ridurilor verticale ale buzei superioare  

Autor: Dr. Madeleine Nechifor, medic primar dermato-venerologie, doctor în ştiinţe medicale, competenţa în dermatologie estetică şi chirurgicală

Tratamentul ridurilor verticale ale buzei superioare propus de medici prezintă numeroase soluții. În general, trebuie asociate între ele pentru rezultate optime.

Pe măsură ce crește interesul pacientelor pentru regenerarea dermo/epidermică, industria ține pasul cu această tendință și propune permanent noi substanțe sau metode. Noile soluții propuse sunt cât mai “light“, cu timp de recuperare zero sau  redus, efecte adverse și riscuri minime (sau chiar absente, dacă se poate) cu rezultate cât mai naturale și  preț abordabil.

Ridurile de tip “bar code“ sau “plissee  soleil“ , deasupra buzei superioare, apar  ca urmare a îmbătrânirii cronologice (mai pronunțate la fumătoare ) sau a celei induse de expunerea exagerată la soare (heliodermie).

Tratamentul ridurilor verticale ale buzei superioare propus de medici prezintă numeroase soluții. În general, trebuie asociate între ele pentru rezultate optime (acid hialuronic, toxină botulinică, peeling chimic, mezoterapie, laser, PRP etc), deoarece pielea este foarte subțire în această zonă și  reacționează mai greu la tratamente.

Nu se recomandă volumizarea excesivă a buzelor pentru această categorie de paciente, fără ameliorarea prealabilă a acestor riduri și a pliurilor “marionetei“, pentru că  aspectul devine neplăcut, nenatural.

Ca și pentru pleoape, tehnologia plasmei fizice (nici o legatură cu PRP), realizează vaporizarea straturilor superficiale ale epidermului, stimularea componentelor dermice și contracția puternică a colagenului, cu  reducerea / ștergerea acestor riduri, bineînțeles proporțional cu gradul lor și vârsta pacientei.   

Cât durează procedura pentru tratamentul ridurilor?

Procedura Jett Plasma durează 30 de minute, se face cu anestezie locală, iar recuperarea este scurtă, de 3-4 zile.   

Intervenția se poate relua după un interval variabil (6 luni – 1 an), în special la femeile cu riduri foarte pronunțate pentru că îmbătrânirea este un proces continuu, inevitabil.

După aproximativ două săptămâni, se poate asocia injectarea de acid hialuronic slab reticulat sau cu produse stimulatoare-gen skinbooster – Hyal Sistem, Fillmed. Așa cum spune numele lor, rezultă stimularea fibroblastilor, producerea de collagen propriu. Concomitent se pot corecta și mici cicatrici (de acnee, de exemplu sau, după traumatisme locale, arsuri locale, tatuajul buzelor nereușit etc).  Injectarea skinbooster este minim invazivă, cu anestezie locală – crema anestezică  și recuperare rapidă. Injectarea se repetă după un interval variabil, în funcție de produs și gradul de îmbătrânire a pielii.

Cabinet Medical Individual de Dermatologie Generalǎ şi Esteticǎ Dr. Madeleine Nechifor
Iaşi, Strada Primaverii, Policlinica Industrialǎ
0745.604.935 www.nechifor-madeleine.ro
facebook.com/drmadeleinenechiforiasi