6 condimente la care nu te gândești

6 condimente la care nu te gândești

Condimentele dulci, amare, iuți sau chiar picante, aduc o notă plină de gust și culoare preparatelor dumneavoastră.

1.Cuisoarele, un parfum aromat subtil și culoare de chihlimbar

Cuișoarele sunt adesea combinate cu scorțișoară pentru a infuza budinci, torturi și prăjituri.

  • Beneficii pentru sănătate: medicii stomatologi folosesc calitățile antiseptice și anestezice ale acestui condiment la prepararea soluțiilor de igienă dentară. Cuișoarele sunt ingredientul ideal în vinul fiert, care ar trebui să trateze reumatismul. În cele din urmă se găsește în henna pentru a colora părul.

2. Șofran, o culoare picantă, cu o aromă dulce-amăruie

Este regina condimentelor, cea mai rară și cea mai scumpă. Prețul său se datorează minuțiozității necesare pentru a desprinde unul câte unul pistilii prețioși ai florilor de Crocus salivus. Pe kilogram, șofranul ar costa chiar mai mult decât diamantele! Un praf din acest condiment conferă orezului, tocanelor, paelelor, bouillabaisselor, supelor și budincilor o culoare galben-portocaliu strălucitor. Cumpărați-l preferabil filamente și nu pulbere.

  • Beneficii pentru sănătate: cunoscut pentru proprietățile sale digestive, șofranul protejează și împotriva beției. Este renumit pentru proprietățile sale afrodisiace.

3. Scorțișoară, o aromă dulce, picantă și stimulatoare

O parte din scoarța copacului de scorțișoară se rostogolește pe sine în timp ce se usucă. Parfumează pilaf de orez, curry cu cuscus, dar și mere, pere și fructe uscate. Nu uitați să eliminați aceste condimente înainte de servire. În pudră, este ingredientul ideal pentru condimentarea prăjiturilor, fursecurilor, orezului cu budincă, plăcintei cu mere, turtei dulce, ca să nu mai vorbim de vin fiert.

  • Beneficiile condimentelor pentru sănătate: scorțișoara este eficientă împotriva indigestiei, flatulenței și diareei. Purifică corpul, eliminându-l de bacteriile sale.

4. Coriandru, un miros de coajă de portocală arsă

Semințele de culoare fildeș ale acestei plante mediteraneene au un gust ușor dulce. Alegeți-le întregi, deoarece pulberea de coriandru devine repede fadă. Puneți-le la grătar într-o tigaie înainte de a le bate sau măcina. Gustă și frunzele proaspete de coriandru, mai puțin tari, care se potrivesc perfect cu supa de morcovi. Delicios în salate mixte, chiftele, creme și înghețate, acest condiment este folosit și în harissa (un condiment din ulei și chili), curry indian.

  • Beneficiile condimentelor pe baza de coriandru pentru sănătate: stimulează digestia, calmează greața și elimină bacteriile. În trecut, semințele sale erau folosite pentru a produce un ulei esențial pentru durerile de stomac și insomnie.

5. Ghimbir, rădăcini cu gust picant și piperat

Rădăcinile proaspete, rase, sporesc gustul fructelor braconate. Alegeți-le ferme, cu o piele subțire și intactă și păstrați-le la frigider. Pudra împodobește produsele de patiserie, iar ghimbirul confiat într-un sirop gros de zahăr este servit ca desert.

  • Beneficii pentru sănătate: considerat cel mai puternic dintre afrodisiace, ghimbirul este mai presus de toate una dintre cele mai vechi plante medicinale. Se spune că este util împotriva stărilor de greață, durerilor de dinți, răcelilor, afecțiunilor respiratorii sau circulației sângelui.

6. Anason stelat

Își datorează numele de la formq sa de stea. Semințele sale cu aroma de anason verde și parfumul dulce de lemn dulce sunt folosite la fabricarea pastisului, anisetului de Marsilia, a lichiorului și a ceaiurilor din plante. Aceste condimente sunt ideale pentru aromarea legumelor, a turtelor dulci și a prăjiturilor.

Sursa: topsante.com

Citeşte şi: Cum se formează spuma de la bere

One thought on “6 condimente la care nu te gândești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.