Covid-19: leziuni la corzile vocale responsabile de sechelele pe termen lung?

Covid-19: leziuni la corzile vocale responsabile de sechelele pe termen lung?

Leziunile nervoase de pe corzile vocale pot fi motivul pentru care unele persoane care se recuperează de la Covid-19 suferă încă de o dificultate de respirație misterioasă timp de câteva luni, spun cercetătorii dintr-un nou studiu.

Acest lucru se datorează faptului că, după cum ne aminteşte Sante Magazine, corzile vocale se strâng în căile respiratorii în timp ce vorbiți. Prin vibrații și datorită aerului care trece, acestea produc sunetul vocii. Când nu vorbiți, corzile vocale se retrag pentru a permite aerului să curgă mai liber prin plămâni.

Nervul care reglează vorbirea deteriorată de virus

La unii pacienți cu Covid-19, aceste corzi vocale par să aibă unele leziuni. Tocmai, virusul ar fi afectat nervul care reglează vorbirea, împiedicând astfel corzile vocale să funcționeze normal, dar în afara orelor de vorbire. „Gândiți-vă când discutați. De fiecare dată când terminați o propoziție, corzile vocale ar trebui să se deschidă, astfel încât să puteți respira. Imaginați-vă dacă nu s-au deschis. După a treia sau a patra propoziție, vă veți simți lipsa de aer, căile respiratorii sunt închise. Vestea bună este că acest tip de problemă de respirație poate fi ușor tratată cu logopedie obișnuită”, a declarat dr. Jonathan Aviv, specialist în urechi, nas și gât la spital. Muntele Sinai din New York.

Într-un articol recent din Jurnalul Internațional de Științe Pulmonare și Respiratorii, Dr. Aviv și colegii săi au spus că au tratat cu succes 18 foști pacienți cu Covid-19 printr-o combinație de logopedie și modificarea dietei prin evitarea alimentelor. care ar putea exacerba iritarea nervilor. „Toți pacienții își rezolvă dificultățile de respirație. Puteți vedea când se întorc. Corzile vocale se mișcă acum normal”, spune specialistul.

Pentru a determina dacă corzile vocale ar putea fi vinovații, specialiștii au introdus o cameră în nasul celor 18 pacienți pentru a-și observa cu atenție căile respiratorii. Imaginile au arătat că corzile vocale nu funcționau normal. În general, aceste disfuncții nu pot fi tratate prin reabilitare respiratorie. În plus, Dr. Aviv a încurajat pacienții să evite alimentele acide care pot irita nervul vag, cum ar fi băuturile răcoritoare, citricele, sosul de roșii, oțetul și vinul. Foto: pixabay.com

Citeşte şi: Infecțiile cu Clostridioides difficile tratate cu o drojdie modificată

One thought on “Covid-19: leziuni la corzile vocale responsabile de sechelele pe termen lung?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *