Mierea, care sunt beneficiile sale pentru pielea noastră?

Mierea, care sunt beneficiile sale pentru pielea noastră?

Mierea este un ingredient esențial în bucătăria noastră. Pe lângă faptul că ne încântă papilele gustative, mierea, datorită lungii sale liste de virtuți, este pusă în slujba pielii pentru a o răsfăța. Ar fi greșit să nu-l încorporăm în produsele noastre cosmetice de înfrumusețare personalizate!

„Nectarul zeilor”, porecla sa spune multe despre beneficiile sale puternice. De-a lungul anilor a devenit iubita brandurilor de cosmetice. Astăzi, mulți îl iau și îl fac ingredientul principal în formulele lor.

De ce mierea este atât de populară în cosmetică?

  • Previne uscarea pielii

Considerat un excelent humectant, îmbogățit cu zaharuri naturale, hidrofil, se contopeşte cu pielea, își întărește filmul hidrolipidic. Astfel, menține nivelul de hidratare și, ca bonus suplimentar, face pielea moale.

  • Regenerează derma

Bogată în vitamina B și vitamina C, minerale, oligoelemente și aminoacizi, optimizează reînnoirea celulară.

  • Sporește vindecarea

PH-ul său acid, bogăția sa în proteine ​​inhibitoare și defensive joacă un rol antibacterian, iar enzimele sale care produc peroxid de hidrogen, vindecă pielea cu viteză mare.

  • Acționează împotriva îmbătrânirii pielii

Foarte bogată în antioxidanți și acizi grași esențiali, mierea limitează producția de radicali liberi care, sub efectul razelor UV, poluarea, tutunul, stresul sunt activate și pot crea daune celulelor inducând o accelerarea îmbătrânirii. Atâtea acțiuni care fac din miere un tratament reconfortant și protector, gata pentru toate testele.

Tratamentele cu miere sunt potrivite pentru toate tipurile de piele?

Mierea este potrivită pentru toate tipurile de piele. Puterile sale puternice de hidratare și vindecare încântă pielea uscată, foarte uscată și/sau iritată sau chiar deteriorată.

Pe de altă parte, pielea atopică trebuie să fie vigilentă, în special în caz de alergie la polen care ar putea provoca iritații.

Ce miere să alegi pentru rețete de frumusețe de casă?

Există o mare varietate de miere (cimbru, lavandă, migdale, tei etc.) care sunt benefice pentru piele, cu miere de salcâm în capul listei, cea mai ușor de utilizat pentru textura sa lichidă. Important este să alegi organic.

Când pregătiți tratamente de casă, aveți grijă să nu o încălziți la mai mult de 35 ° C, altfel proprietățile sale se vor deteriora!

Sursa: santemagazine.fr

Citeşte şi: 6 condimente la care nu te gândești

One thought on “Mierea, care sunt beneficiile sale pentru pielea noastră?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *