Vinete umplute cu carne tocată
Ingrediente Vinete umplute cu carne tocată:
două vinete, 450 grame de carne tocată de porc, 375 ml de supă din legume proaspete (morcov, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, ceapă, ardei, mazăre…), 180 ml de bulion de roşii, 250 grame de mozzarella dată prin răzătoare, 15 ml de mujdei de usturoi.
Mod de preparare Vinete umplute cu carne tocată:
Preîncăziţi cuptorul la 180 de grade Celsius. Tăiaţi vinetele în două. Cu ajutorul unei linguri scoatem o parte din miez, cât să obţinem o scobitură, dar să rămână şi 2-3 cm din vânătă. Pulpa scoasă o tăiem mărunt.
Într-un bol mare amestecăm pulpa de la vinete, carnea tocată, legumele fierte pentru supă, mujdeiul şi bulionul. Punem sare şi piper. Compoziţia obţinută o punem în vinetele scobite. Punem vinetele umplute pe o tavă şi presărăm cu mozzarella. Puneţi la cuptor 30-40 de minute, pâne ce carnea este făcută. Punem coptorul pe poziţia gril, până brânza capătă o culoare aurie.
Sursa: 5ingredients15minutes.com
Citeşte şi: Balonarea – alimente de evitat
One thought on “Vinete umplute cu carne tocată”