Siminocul, planta anti-îmbătrânire
Siminocul ajută la vindecarea vânătăilor și este renumit pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire.
Originar din jurul Mediteranei, siminocul este o plantă perenă care aparține, după cum indică florile sale în formă de stea, familiei Asteraceae. Își ia numele real de la grecescul helios, soare, și chrysos, aur.
Simboluri ale nemuririi în Antichitate, florile sale galbene erau împletite pentru coroanele mireselor sau folosite pentru a vindeca vânătăile și traumatismele de după lupte.
Siminocul, beneficiile sale
Folosit în principal în zilele noastre sub formă de ulei esențial, puterea sa anti-hematom i-a adus porecla „ulei de boxer”. Dintre numeroasele sale soiuri, este mai bine să acordați preferință helichrysumului italian, cel mai eficient.
Proprietățile sale anticoagulante și antiedematoase sunt foarte apreciate în caz de traumatism, precum și în perioada postoperatorie a intervențiilor chirurgicale reconstructive sau estetice. Acest lucru îl face un anti-hematom extrem de puternic.
Siminocul acționează și asupra rozaceei, varicozităților și vergeturilor.
Cum se folosește?
În hidrosol (apă orală), pentru a reduce roșeața sau iritația pulverizati pe față sau gât (în prealabil bine curățate). Nu uscați și aplicați o cremă de îngrijire.
● Pentru a evita vânătăile și loviturile după un accident vascular cerebral
Masați partea traumatizată cu 2 picături de ulei esențial (EO) de helichrysum italian diluat în 1 linguriță de ulei vegetal de arnică. Efectuați un masaj de 2 până la 3 ori pe zi până când durerea sau vânătaia dispar.
● Pentru stimularea circulației la nivelul picioarelor
Diluează 2 picături de ulei esențial de helichrysum italian diluat într-o linguriță de ulei vegetal de jojoba. Masați de jos în sus pentru un efect de drenaj asupra venelor. Sursa: notretemps.com
Te-ar putea interesa și>>>Relația cu mâncarea, între sănătate și obezitate