Tiubajul vezicii biliare

Tiubajul vezicii biliare – curățarea vezicii, căilor biliare și a tractului intestinal, prin metode naturiste, non-invazive
Pe parcursul mai multor secole (sau chiar mii de ani în zona Tibetană) medicina a recomandat efectuarea tratamentelor de prevenire a formării calculilor biliari (denumiți popular “pietre la fiere”). Calculii biliari se pot forma când în bilă există prea mult colesterol (acumulat în exces în formă de cristale și ulterior – pietre), când în bilă este prea multă bilirubină (supraprodusă de ficat), sau când vezica biliară nu se mai golește corespunzător („bilă leneșă”).
Una din cele mai eficiente metode de prevenire a formării acestora, este curățarea sistemică a vezicii și căilor biliare evitând, astfel, intervențiile chirurgicale pentru înlăturarea calculilordeja formați. Procedura e simplă și poate fi efectuată atât în condiții de clinică, cât și în condiții de casă. Se numește: sondare oarbă sau tiubaj.
Tiubajul vezicii biliare se efectuează acasă în următoarele cazuri:
- dischinezie a căilor biliare (vizica leneșă);
- colecistită acalculoasă;
- recuperare după colecistectomie;
- constipație;
- consumul excesiv de alimente;
- abuzul de alcool.
În ciuda beneficiilor sale, tiubajul vezicii biliare nu este recomandat tuturor (colecistita calculoasă este un exemplu în care evităm metoda). Sondarea oarbă poate provoca o creștere a motilității pereților vezicii biliare, ceea ce duce la mișcarea pietrelor și blocarea căilor biliare, care la rândul ei necesită o intervenție chirurgicală urgentă – colecistectomia. Prin urmare, înainte de a efectua tiubajul acasă, trebuie să vă consultați obligatoriu cu un gastroenterolog și să efectuați o ecografie a vezicii biliare.
Procedura de sondare oarbă e posibilă numai când medicul, după diagnosticul cu ultrasunete, a fost capabil să determine starea bilei. Este foarte contraindicat să se efectueze tiubajul vezicii biliare dacă pacientul suferă de dischineziehiperkinetică. Această afecțiune este adesea însoțită de contracții spastice, fapt ce împiedică eliminarea fluidă a secreției biliare.
Diagnosticul ulcerului stomacal
Un alt caz, în care este contraindicat tiubajul, este diagnosticul ulcerului stomacal sau duodenal. Secreția crescută a bilei (ca rezultat al tiubajului) va provoca iritarea membranei (mucoasei) deja afectate și va conduce la agravarea ulcerului peptic.
Nu se recomandă tiubajul vezicii biliare la domiciliu, la femei în timpul menstruației și cu o săptămână înainte de aceasta, pentru a evita sângerările și durerile abdominale sporite. De asemenea, tiubajul nu trebuie efectuat în timpul sarcinii.
Pentru efectuarea sondării oarbe (tiubajului), în dependență de metoda aleasă, e posibil să aveți nevoie de una sau câteva remedii enumerate aici: sulfat de magneziu, ulei de măsline, suc de lămâie, apă minerală de un anumit tip, o placă („Șansă” de la Lyapko) pentru stimularea meridianului energetic, o buiotă și 2 zile de repaus deplin. La efectuarea procedurii e posibilă prezența scaunului subțire.
Pentru ca tiubajul vezicii biliare să aducă rezultatul scontat, trebuie efectuat o dată în lună (cu pauză ulterioară), de 2-3 ori pe an. Utilizarea acestei metode, mai des decât periodicitatea recomandată mai sus, se va efectua după consult cu medicul.
Informații suplimentare privind modul de efectuare a tiubajului le puteți primi la procurarea dispozitivului „Șansă”, precum și la tel 0736847470.
Lyapko România
0736.847.470
Centrul Medical Sfânta Parascheva
Iași, Str. Pictorului, Nr. 3
Citește și: Dietele bogate în plante reduc riscul de a dezvolta COVID-19
One thought on “Tiubajul vezicii biliare”
Comments are closed.