Dispozitivele Lyapko și hipertensiunea

Dispozitivele Lyapko și hipertensiunea

Hipertensiunea arterială (HTA) este caracterizată prin depășirea constantă a valorilor tensiunii arteriale normale. Complicațiile și consecințele hipertensiunii arteriale pot fi: infarctul miocardic, hipertrofia miocardică, boala cardiacă ischemică (IHD), insuficiența cardiacă, accidentulvascular cerebral (AVC), nefroscleroza, sângerările interne, retinopatiile, tulburările de vedere – de la glaucom, la orbire.

În tratamentul hipertensiunii sunt utilizate cu succes metode non-medicamentoase și alternative care se completează reciproc. Metodele de tratament non-medicamentos pot fi prescrise absolut tuturor pacienților cu hipertensiune, chiar dacă persoanele urmează un tratament homeopatic, cu remedii naturiste (fitoterapeutice, gemoterapice etc.).

Oamenii de știință au demonstrat că tratamentul non-medicamentos nu este inferior ca eficacitate tratamentului medicamentos. Acesta constă într-un complex de proceduri care activează producția de compuși care ajută la relaxarea vaselor de sânge și la îmbunătățirea fluxului sanguin, înlăturând astfel cauzele hipertensiunii. Mai jos urmează descrierea modului de stabilizare a TA cu ajutorul diferitor dispozitive Lyapko,  cu denumiri specifice, al căror vizualizare poate fi făcută pe www.aplex.ro.

I. Puncte de prim ajutor de urgență într-o criză hipertensivă

La creșterea bruscă a tensiunii (TA), acționarea asupra punctul ST 9 (Ren Ying) vă va permite să o reduceți rapid cu 1,0-1,5 unități. Efectul nu va dura mult însă, stimularea acestui punct va înlătura pentru o scurtă perioadă simptomul, dar nu și cauza bolii. Punctul este situat pe gât, unde se simte pulsul.

Acționând ușor prin stimularea gâtului în zona punctului dat timp de 5 minute cu Picăturica, Camarad-ul sau Roler-ul facial, puteți reduce rapid tensiunea arterială.

O modalitate sigură de a regla tensiunea arterială la orice vârstă este de a acționa asupra punctului R 1 (YunQuan). Metodele de acțiune asupra acestui punct pot fi diferite:

  • un efect mai rapid poate fi obținut folosind Roler-ul facial sau Bila cu ace.
  • presarea timp de 2-3 min a punctului cu unul din dispozitivele Picăturica, Camarad, sau a Branțurilor.

Punctele IG 11 (situat deasupra tendonului,  în centrul flexiei interioare a cotului) și VB 20 (situat la baza craniului) sunt  eficiente  în reducerea tensiunii arteriale dacă se acționează asupra lor zilnic. În cazul acestor  puncte se va aplica procedura de dispersie energetică. Se vor utiliza în acest scop Rolerul facial, plăcuța Camarad sau Picăturica.

Punctul SP 6 al meridianului splină-pancreas este implicat, de asemenea, în tratamentul hipertensiunii. Acesta se află pe glezna internă, în spatele tibiei, la aproximativ 3 degete deasupra maleolei interne. Putem fixa pe zona punctului, pe o perioadă de armonizare (10-12 min) Brâul bebi sau universal sau plăcuța Picăturica.

În finalul acestui capitol atenționăm asupra necesității verificării de câteva ori pe zi a tensiunii arteriale în vederea reglării individuale a timpului optim de stimulare sau dispersie, precum și a dozelor de medicamente hipertensive administrate în interior (cu scopul reducerii lor treptate). Chiar dacă reușiți operativ să reduceți hipertensiunea, în nici un caz nu întrerupeți brusc administrarea remediilor interne. Treptat, zi de zi, reduceți doza, până la 1/8 din medicament sau remediu din plante.

II. Alte moduri de aplicare a dispozitivelor pentru a combate hipertensiunea

Terapia se începe cu aplicarea dispozitivelor plate pe zonele 0-4 al coloanei vertebrale, conform prescripțiilor din instrucțiunile de utilizare. O atenție deosebită trebuie acordată timpului de aplicare – dispersie.

Combinarea exercițiilor de respirație expuse mai jos cu utilizarea unuia din dispozitivele Șans sau Cuadro în poziția culcat (întins în pat), vă asigură în scurt timp normalizarea TA.

Exerciții de respirație:

  • inspirați cinci secunde, expirați  cinci secunde, cu o pauză imperceptibilă între inspir și expir. Se execută timp de 5 minute, de 3 ori pe zi;
  • pentru 6 secunde inspirați, țineți respirația timp de 3 secunde apoi expirați 6 secunde (sau 5-3-5, după cum doriți).

Aceste exerciții vă pot reduce ritmul cardiac,  tensiunea arterială și nivelul de cortizon (hormonul stresului) cu 20%.

Pentru  creșterea  fluxului de sânge de la cap spre inimă și reducerea  mai eficientă a  tensiunii arteriale, este recomandată prelucrarea mușchilor gambei cu un  Roler universal sau mare timp de 7-10 minute, urmată de utilizarea benzilor timp de 10-15 minute.

În final, pentru a reduce hipertensiunea, vă recomandăm să folosiți și Branțurile, așezat sau stând  în picioare, imitând mersul pe jos cu ele.

Lyapko România

www.aplex.ro / 0736.847.470

Centrul Medical Sfânta Parascheva

Tătărași, Str. Pictorului, Nr. 3

Citește și: Loboda, proprietăți și contraindicații

One thought on “Dispozitivele Lyapko și hipertensiunea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *