Deviațiile coloanei vertebrale, terapii alternative

Deviațiile coloanei vertebrale, terapii alternative

Deviațiile coloanei vertebrale, care se curbează spre o parte (scolioză), spre față (lordoză) sau spre spate (cifoză), provoacă dureri fizice, stare de disconfort, sentimente de nesatisfacție, de neputință ş.a.

Orice modificare a structurii coloanei vertebrale poate genera complicații în procedura transmiterii impulsurilor nervoase către organele interne.

Alterarea frecventă și îndelungată a acestui proces, provoacă dezvoltarea maladiilor și disfuncțiilor organelor interne. Desigur, nu vorbim doar de aspectul estetic al problemei, dar și de cel specific,  asupra importanței fizice și fiziologice în dezvortarea anatomica și funcțională a corpului uman.

Amplasarea asimetrică al oaselor coloanei vertebrale(vertebrelor), provocată de deviațiile expuse mai sus,  duce la:

  • perturbarea anatomică a localizării organelor interne;
  • dereglări ale ritmului funcției inimii (palpitații, extrasistole etc), la dezvoltarea proceselor inflamatorii a funcției renale, precum și a organelor de reproducere (ex: infertilitate);
  • distonie vegetativ-vasculară și neurocirculatorie.

Scoleozele și cifozele sunt exemple de modificări structurale – patologice a coloanei vertebrale. În fig. nr. 1 se pot observa modificările deja anatomice ale coloanei vertebrale la un copil. Simptomele acestor modificări pot fi durerile de spate, oboseală rapidă, dificultăți de respirație, rigiditatea în mișcare, palpitații cardiace.

După cum am menționat în articolul “durerea de spate” (site-ul www.apliherb.ro), durerea localizată în sistemul musculo-scheletic, are la origini un element de tulburări mecanice. Astfel, înlăturarea spasmelor sau deblocarea musculaturii spatelui contribuie direct la corecția coloanei vertebrale. Utilizarea dispoitivelor Lyapko relaxează musculatura de pe spate, reducând durerea și procesul inflamator, prin îmbunătățirea circulației sanguine, scoaterea tensiunii (contracturilor) musculare, stabilizarea și întărirea musculaturii dorsale.

Folosirea sistematică a dispozitivelor Lyapko (în special, în condiții de domiciliu), conform recomandărilor menționate în instrucțiile de utilizare, după 10-15 ședințe asigură deja primele rezultate pozitive, în corecția scoliozei, cifozei. Cele mai recomandate și utile în acest scop sunt: dispozitivele plate șans, cuadro, covoraș; brâul bebi sau camarad; roleril universal sau mare. Pentru copii se recomandă dispozitivele cu pasul acelor de 3,5 și 4,9 mm. În stadiul incipient, dispozitivele Lyapko asigură deplina corectare a coloanei vertebrale.

Deviațiile coloanei vertebrale, caz clinic:

Unei adolescente de 16 ani diagnosticată cu scolioză de gradul 3 i s-a propus fixarea coloanei vertebrale chirurgical (fixare, pentru evitarea creșterii unghiului curburii). Pacienta a decis utilizarea plăcuței Quadro și brâului Bebi, pe o perioada de 4 luni de zile. La finele acestui termen, adolescent a constatat cu lacrimi de bucurie – în doar 4 luni s-a obținut corecția coloanei vertebrale cu 23 grade. Acest tratament mecano-reflector cu ajutorul dispozitivelor medicale Lyapko a exclus necesitea intervenției chirurgicale, iar pe termen lung: speranțe justificate de obținere a unei ținutei perfecte!!!

Stimați părinți, supravegheați permanent coloana vertebrală la copii și începeți tratamentele copiilor de la simplu, de la cel mai puțin ofensiv pentru sănătate,  reușind astfel evitarea măsurilor complicate și intervențiilor chirurgicale!

Nu uitați: Coloana vertebrală este stâlpul fizic al corpului, reprezentând sprijinul și protecția măduvei spinale și a organelor interne. Ea  simbolizează energia fundamentală și spirituală. Reprezintă flexibilitatea și rezistența față de diferitele evenimente din viața noastră. Ne conferă libertatea de a ne mişca, de a ne întoarce într-un mod flexibil spre direcțiile dorite.

Lyapko România

www.aplex.ro

0736.847.470

Centrul Medical Sfânta Parascheva

Tătărași, Str. Pictorului, Nr. 3

Citește și: Îngrijiri la domiciliu, terapii complementare

One thought on “Deviațiile coloanei vertebrale, terapii alternative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *