Îngrijiri la domiciliu, terapii complementare

Îngrijiri la domiciliu, terapii complementare

Rezultatele finale ale unei îngrijiri la domiciliu depind de doi factori importanți: operativitatea și calitatea serviciilor, ajutorului acordat.

Dispozitivele medicale ale companiei Ucrainiene Lyapko, contribuie la îmbunătățirea calității acțiunilor de îngrijiri  la domiciliu, a persoanelor aflate în dificultăți, imobilizate postoperatoriu, posttraumatic, după suportarea unui atac cerebral etc, fiind în același timp utile îngrijitorilor (aparținătorilor) și asistenților sociali.

Aplicarea dispozitivelor până la efectuarea masajului corporal crește eficiența acestuia, reduce efortului fizic și permite scurtarea duratei masajului. Absorbția uleiurilor, cremelor și a altor alifii naturale pe o porțiune de corp cu circulația sanguină întețită (ca în poza domnișoare care a stat culcată pe o placă Lyapko) este de câteva ori mai rapidă și mai profundă.  

Pentru a preveni escariile la peroanele paralizate, la pacienții imobilizați la pat sau impuși la regim de pat, acasă sau în spitale,  este suficientă aplicarea zilnică pe spate, pentru 10 minute, a unui „covoraș” sau rularea timp de 5-6 min cu un dispozitiv dinamic (rola universală sau mare), pe zona respectivă a corpului.

Având în vedere că pentru pacienții cu implanturi electronice sau metalice, stimulatoare cardiace, majoritatea procedurilor de fizioterapie sunt contraindicate, aplicarea dispozitivelor Lyapko este o soluție potrivită atunci când este urmărită efectuarea galvanoionoforezei pasive.

Spre exemplu, pentru restabilirea funcțiilor membrelor inferioare și superioare după AVC este necesară stimularea zonelor principale – 1,2,3, secundare – 0,4,14, sau auxiliare – 7,25, 28,29,31. Zonele de aplicare corespund meridianelor energetice ale sistemelor și organelor corpului. Amplasarea acestora este indicată în instrucțiunile de utilizare a dispozitivelor.

Dispozitivele în acest scop, vor fi folosite pe părțile vizate ale coloanei vertebrale, pe membre, pornind inclusiv de la zona sănătoasă, apoi prelucrând zona capului și a gâtului. Complementar sunt stimulate tălpile picioarelor (la pacienții așezați, culcați, cu picioarele flexate sau chiar din picioare) utilizând “branțurile”. Probabilitatea de restabilirea funcției membrelor paralizate în 1-2 luni crește odată cu înfășurărea lor, zilnică, cu benzile Lyapko, pentru 5 minute.

În cazul venelor varicoase ale extremităților inferioare, zona de aplicare a dispozitivului “șansă” va fi regiunea lombară, cuprinzând partea inferioară, dreaptă a toracelui (zona de proiecție a ficatului). Aplicarea va dura timp de 15-25 minute. Totodată, întregul picior se înfășoară cu “benzile” de 7 sau 9 segmente pentru 15 minute.

În cazul leziunilor și a fracturilor membrelor, dispozitivele “șansă” sau „cuadro” vor fi amplasate pe coloana vertebrală, corespunzătoare inervației segmentate a membrelor lezate, timp de 15-30 minute, apoi cu “rola” universală sau cea “mare” 5-10 minute deasupra sau, sub fractură (mai sus sau mai jos).

Dispozitivele Lyapko, ca metode eficiente de prevenire și tratament, pot fi utilizate în paralel cu administrarea internă a remediilor naturiste sau medicamentoase, complementându-se reciproc. Orice tratament fiind aplicat în același timp – pe extern (circuit sanguin și stimularea a meridianelor energetice, aspect neurologic), concomitent cu folosirea internă a remediilor, asigură rezultate optime!

Lyapko România

www.aplex.ro / 0736.847.470

Centrul Medical Sfânta Parascheva

Tătărași, Str. Pictorului, Nr. 3

De același autor: Diabetul zaharat

One thought on “Îngrijiri la domiciliu, terapii complementare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *