Pulpe de pui de casă cu sos de ciuperci
Ingrediente Pulpe de pui de casă cu sos de ciuperci
- 750 g pulpe de pui dezosate, fără piele, în jur de 5-6 fileuri,
- 1 lămâie,
- 2 căței de usturoi tocați,
- 1 linguriță de cimbru uscat,
- 1 linguriță de rozmarin,
- 1 linguriță sare,
- 1/2 linguriță de piper negru proaspăt sfărâmat,
- 2 linguri de ulei de măsline.
Sos cremos de ciuperci: 1 lingură ulei de măsline, 250 g ciuperci proaspete, foliate, 2 căței de usturoi tocați, 1 linguriță de pătrunjel proaspăt tocat, 1 linguriță de cimbru uscat, 1 linguriță de rozmarin uscat, 1 cană de smântână, 1 linguriță nucșoară, sare și piper negru, 1/2 cană parmezan proaspăt mărunțit.
Mod de preparare Pulpe de pui de casă cu sos de ciuperci
Condimentați pulpele de pui cu sare, suc de lămâie. Lasăți-le să absoarbă sucul de lămâie timp de 15 minute. Amestecați cățeii de usturoi, cimbrul, rozmarinul și piperul și ungeți puiul în mod egal cu condimentul obținut. Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mediu-mare și coaceți pulpele de pui până când se rumenesc pe fiecare parte (aproximativ 8 minute fiecare parte, în funcție de grosime). Se transferă pe o farfurie și se păstrează la cald.
Citește și: Stejarul, concentrat de sănătate
Sos cremos de ciuperci
În aceeași tigaie, puneți uleiul de măsline și adăugați ciupercile. Condimentați cu sare și piper și se fierbeți până se înmoaie (aproximativ 3 minute). Adăugați usturoiul, pătrunjelul, cimbrul și rozmarinul. Se sotează până se parfumează (aproximativ 1 minut). Turnați smântâna, reduceți la foc mic și se continuați gătitul până când sosul s-a îngroșat ușor. Adăugați nucșoară. Puneți parmezanul și lăsați să se topească prin sos încă 4 minute, amestecând din când în când.
Puneți puiul în tigaie. Testează gustul și condimentează cu sare și piper după gustul tău. Se ornează cu pătrunjel proaspăt și parmezan.
Sursa: momsecrets.co