Pulpe de pui de casă cu sos de ciuperci

Pulpe de pui de casă cu sos de ciuperci

Ingrediente Pulpe de pui de casă cu sos de ciuperci

  • 750 g pulpe de pui dezosate, fără piele, în jur de 5-6 fileuri,
  • 1 lămâie,
  • 2 căței de usturoi tocați,
  • 1 linguriță de cimbru uscat,
  • 1 linguriță de rozmarin,
  • 1 linguriță sare,
  • 1/2 linguriță de piper negru proaspăt sfărâmat,
  • 2 linguri de ulei de măsline.

Sos cremos de ciuperci: 1 lingură ulei de măsline, 250 g ciuperci proaspete, foliate, 2 căței de usturoi tocați, 1 linguriță de pătrunjel proaspăt tocat, 1 linguriță de cimbru uscat, 1 linguriță de rozmarin uscat, 1 cană de smântână, 1 linguriță nucșoară, sare și piper negru,  1/2 cană parmezan proaspăt mărunțit.

Mod de preparare Pulpe de pui de casă cu sos de ciuperci

Condimentați pulpele de pui cu sare, suc de lămâie. Lasăți-le să absoarbă sucul de lămâie timp de 15 minute. Amestecați cățeii de usturoi, cimbrul, rozmarinul și piperul și ungeți puiul în mod egal cu condimentul obținut. Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mediu-mare și coaceți pulpele de pui până când se rumenesc pe fiecare parte (aproximativ 8 minute fiecare parte, în funcție de grosime). Se transferă pe o farfurie și se păstrează la cald.

Sos cremos de ciuperci

În aceeași tigaie, puneți uleiul de măsline și adăugați ciupercile. Condimentați cu sare și piper și se fierbeți până se înmoaie (aproximativ 3 minute). Adăugați usturoiul, pătrunjelul, cimbrul și rozmarinul. Se sotează până se parfumează (aproximativ 1 minut). Turnați smântâna, reduceți la foc mic și se continuați gătitul până când sosul s-a îngroșat ușor. Adăugați nucșoară. Puneți parmezanul și lăsați să se topească prin sos încă 4 minute, amestecând din când în când.

Puneți puiul în tigaie. Testează gustul și condimentează cu sare și piper după gustul tău. Se ornează cu pătrunjel proaspăt și parmezan.

Sursa: momsecrets.co

Citește și: Stejarul, concentrat de sănătate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *