Pui vânătoresc
Ingrediente Pui vânătoresc:
un pui (1,5 kg), 60 g făină, o ceapă, un morcov, doi căței de usturoi, 250 g ciuperci (champignon), două roșii (cubulețe), trei linguri ulei de măsline, două linguri de unt, două linguri oțet balsamic, o ceașcă de supă, oregano, pătrunjel, două linguri parmezan proaspăt ras, sare și piper.
Mod de preparare Pui vânătoresc:
Curățați, tăiați, spălați și uscați puiul. Eliminați, dacă-i cazul, excesul de piele și grăsime. Tăvăliți bucățile prin făină sărată și piperată. Tăiați legumele şi ciupercile în feliuțe. Prăjiţi bucăţile de pui într-o cratiță cu fundul gros în uleiul amestecat cu unt la foc moale (10-15 minute). Scoateți-le pe un vas separat. Puneți la călit în locul lor ceapa, morcovul și usturoiul. Adăugați și ciupercile, iar la final oțetul, roșiile și supa. Dați în clocot și puneți la loc în cratiță puiul. Puneți capacul și fierbeți puiul vânătoresc până se înmoaie bine (20-30 de minute, poate și mai mult, dacă-i pui de curte). Dacă-i cazul, adăugați supă sauvin alb. Presăraţi cu sare, piper (după gust) şi ceva verdeaţă tăiată mărunt.
Sursa foto: huntstomatoes.conagrafoods.ca
Citeşte şi: Tăieţei chinezeşti cu legume şi tofu
2 thoughts on “Pui vânătoresc”