Somon cu legume şi tăieţei asiatici

Somon cu legume şi tăieţei asiatici

Ingrediente somon cu legume:

200g de mazăre, 200g de morcov, o bucată de broccoli, 2 napi, o linguriţă de pulbere de ghimbir, două lămâi, o lingură de ulei de arahide, un căţel de usturoi, coriandru, 400 g de somon proaspăt, 2 linguri de sos de soia, 250g paste făinoase, o ceapă roşie, sare, piper.

Mod de preparare somon cu legume:

Cu o zi înainte punem la frigider somonul tăiat bucăţi (curăţat de piele şi oase) şi stropit cu două linguri de sos de soia. Fierbem timp de 10 minute bucăţile de broccoli şi mazăre. Dăm prin răzătoare morcovul, napii şi ceapa. Într-un castron se amestecă ghimbirul, usturoiul zdrobit, sucul de lămâie, 5 linguri de apă şi puţină boia de ardei iute.

Într-o tigaie (wok) bine încinsă fierbem timp de 5 minute toate legumele, amestecând frecvent. În paralel, în altă tigaie prăjim la foc mare somonul pe ambele părţi. Tăieţeii, fierţi în prealabil, se pun în tigaia cu legume şi se amestecă timp de 3 minute. Adăugăm şi somonul şi mai menţinem pe foc timp de 3 minute. Când se serveşte, se adaugă puţin corindru proaspăt tocat mărunt. Poftă bună!

Sursa foto: delicesregime.com

Citeşte şi: Pui vânătoresc

One thought on “Somon cu legume şi tăieţei asiatici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *