Pilaf de hrișcă
Hrișca este un aliment fără gluten, fiind recomandată celiacilor, dar și persoanelor care au probleme cu stomacul, tensiunea sau reumatismul.
Pilaf de hrisca, ingrediente:
- 100 g de hrișcă (ținută la hidratat minim 3-4 ore)
- jumătate de legătură de pătrunjel verde
- jumătate de ardei gras
- o ceapă verde (sau uscată)
- un morcov
- 2-3 linguri ulei de măsline
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Călim ușor ceapa verde, ardeiul, morcovul timp de 2-3 minute. Adăugăm puțină apă caldă și lăsăm pe foc până se înmoaie legumele. Mestecăm din când în când și adăugăm apă călduță. După aproximativ 10 minute, punem și hrișca în tigaie, completăm cu 200 ml apă caldă și amestecăm ușor. Condimentăm după gust. Punem un capac și lăsăm să fiarbă la foc mic, fără să mai mestecăm. Când scade lichidul, oprim focul și lăsăm tigaia încă 10 minute acoperită. Presărăm verdeața tocată și mai lăsăm puțin acoperit. Hrisca este gata. Poftă bună!
Foto: Margo Lipa
Citește și: Frunzele de ridiche, beneficii și modalități de utilizare
One thought on “Pilaf de hrișcă”
Comments are closed.