Frunzele de ridiche, beneficii și modalități de utilizare

Frunzele de ridiche, beneficii și modalități de utilizare

Frunzele de ridiche nu sunt unul dintre cele mai populare alimente din bucătărie. Cu toate acestea, dacă i-ai cunoaște toate beneficiile, cu siguranță le-ai include în dieta ta. În plus, aroma lor ușoară le face să meargă bine în orice salată sau preparat.

Frunzele de ridiche, care sunt beneficiile sale?

Deși nu există multe studii cu privire la proprietățile frunzelor, ridichea a fost folosită în cultura populară ca adjuvant pentru tratarea anumitor afecțiuni ușoare, cum ar fi febra, durerile în gât, tulburările biliare și inflamația. Aflați mai multe despre beneficiile frunzelor mai jos:

Ele ajută la completarea dietei

Datorită aportului redus de calorii, frunzele de ridiche pot fi incluse în orice dietă pentru a profita din plin de beneficiile sale. De fapt, le puteți amesteca cu varză sau cu alte legume cu frunze verzi pentru a le consuma în salate.

Contribuie la sănătatea digestivă

Frunzele de ridiche pot ajuta la facilitarea digestiei. Deși încă sunt necesare dovezi științifice pentru a-și demonstra efectele, unele studii efectuate la animale sugerează că conținutul său de fibre ar fi responsabil pentru acest beneficiu.

Cercetările publicate în Food and Agricultural Organization din Statele Unite comentează că consumul acestei părți a alimentelor poate îmbunătăți funcția gastrointestinală și metabolismul grăsimilor.

Pot avea efecte asupra diabetului

Diabetul este o boală în care nivelul glicemiei crește peste ceea ce este considerat normal. Aceasta este o afecțiune predominantă în populația mondială și se datorează producerii scăzute de insulină din pancreas sau rezistenței țesuturilor la acțiunea sa.

Potrivit unei recenzii publicate în revista Nutrients, toate părțile ridichei par să aibă proprietăți antidiabetice. În ceea ce privește frunzele sale, acestea ar putea reduce absorbția glucozei de către intestin.

Citește și: Beneficiile legumelor de primăvară

Cum se folosesc frunzele de ridiche pentru a profita de beneficiile sale?

Cel mai comun mod de a le mânca este în forma lor crudă. Cu toate acestea, frunzele de ridiche pot fi folosite în diferite feluri de mâncare și necesită aceeași procedură ca orice legumă cu frunze verzi. Unele preparate cu acest aliment sunt următoarele:

  • Salate: La fel ca salata sau spanacul, frunzele de ridiche pot fi adăugate la orice salată.
  • Supe: pot fi gătite în interior și pot face parte din varietatea de legume pe care o conține.
  • Smoothies: atunci când preparați aceste băuturi, puteți adăuga câteva frunze de ridiche care le vor adăuga proprietățile și nu vor afecta aroma.
  • Tortillas: acest fel de mâncare este simplu de făcut și are o aromă foarte plăcută. Prepararea sa este aceeași cu cea a unei omletă cu spanac, doar că în locul acestui ultim ingredient ar trebui adăugate frunze de ridiche.
  • Sote: pot fi, de asemenea, sotate în wok împreună cu alte legume. Ai nevoie doar de sare și condimentele pe care vrei să le condimentezi.

Precauții

Consumul de frunze de ridiche este considerat sigur aproape întotdeauna. Cu toate acestea, în cantități mari, poate irita stomacul. De asemenea, unele persoane pot fi alergice la acest aliment, deși nu sunt foarte frecvente.

Pe de altă parte, femeile aflate într-o stare de sarcină sau alăptare ar trebui să aibă grijă specială atunci când o consumă, deoarece nu există suficiente informații despre efectele acesteia în această perioadă.

De asemenea, deoarece contribuie la scăderea nivelului de zahăr din sânge, persoanele cu hipoglicemie ar trebui să se abțină de la ingerarea excesivă. Dacă suferiți de calculi biliari, trebuie să aveți grijă atunci când mâncați frunze de ridiche. Acest lucru se datorează faptului că acest aliment crește fluxul de bilă și această acțiune poate provoca durere bruscă din cauza blocării pietrelor.

În cele din urmă, nu uitați că, în cantități moderate, utilizarea acestei plante nu are niciun efect negativ, așa că o puteți include în dieta dvs. fără nicio problemă și verificați beneficiile acesteia. Dacă aveți simptome, cel mai bine este să consultați un medic.

Sursa: mejorconsalud.com

One thought on “Frunzele de ridiche, beneficii și modalități de utilizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *