Pandișpan cu vișine

Pandișpan cu vișine

Pentru a realiza un pandișpan cu vișine avem nevoie de următoarele ingrediente:

8 ouă, 8 linguri de zahăr, 8 linguri de faina, esență de vanilie, un praf de sare, 300-400 g vișine, o lingura de zahăr pudră pentru ornate.

Mod de preparare Pandișpan cu vișine:

  • Curăţăm vişinile de sânburi şi le scurgem de zeama. Punem cuptorul la 170 de grade și pregătim o tavă pentru prăjituri (tapetată cu hârtie de copt, hârtia unsă cu cu unt și presarăm peste ea o lingură de făină).
  • Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Batem albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi punem zahărul, treptat, şi amestecăm 5 minute.
  • Peste gălbenuşuri adaugăm esența de vanilie, apoi le încorporăm în spuma de albușuri. Amestecăm uşor, de jos în sus, de câteva ori. Turnăm și făina şi amestecăm din nou de jos în sus, până când se distribuie egal în compoziţie.
  • După ce punem compoziţia în tavă şi aşezăm fructele uniform, introducem tava la copt timp de 25-30 de minute, până când prăjitura se rumeneşte uşor sau dacă introduci o scobitoare în blat, aceasta iese uscată. O lăsăm puţin la răcit, pe urmă o putem porţiona. Sursa foto: archzine.fr

Citește și: Perele: 5 mari beneficii pentru fiecare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *