Cistita recurentă: cum să o tratezi în mod natural

Cistita recurentă: cum să o tratezi în mod natural

Cistita recurentă este un simptom al unui anumit dezechilibru care ar trebui corectat. Cu alimente și ajutoare naturale ea poate fi tratată sau prevenită.

Există trei factori necesari pentru apariția oricărui tip de infecție: prezența microorganismelor, un mediu propice și un teren fertil, adică o stare de sănătate în organism care favorizează infecția. De obicei, tratamentul convențional se adresează doar suprimării virusului sau bacteriilor recurgând la medicamente antiretrovirale sau antibiotice. Și rareori ține cont de terenul în care crește și se dezvoltă infecția.

De ce nu pot preveni cistita recurenta prin atibiotice

Concentrându-ne asupra infecțiilor urinare, dacă le tratăm exclusiv cu antibiotice, ceea ce obținem este să deteriorăm tot mai mult terenul, întrucât antibioticul nu discriminează, în activitatea sa „anti-viață”, între propriile sale celule și agenți patogeni. Acest lucru facilitează reinfectările, cu agravarea că, prin utilizarea sa repetată, creștem riscul de rezistență la medicație.

Capacitatea organismului de a se apăra implică, de asemenea, un sistem imunitar sănătos. În acest caz, este bine de știut că toate membranele mucoase ale corpului (digestive, respiratorii, urogenitale, mamare și glandele salivare) sunt protejate de țesut limfoid (cu celule defensive precum limfocitele) și sunt corelate între ele, astfel încât o modificare se pot deplasa, limfatic sau circulator între ele. Acesta este ceea ce este cunoscut sub numele de „sindrom inflamator al membranelor mucoase”. Aceasta explică faptul că poate exista o corelație între modificările florei microbiene digestive și urogenitale.

Prin urmare, pentru a trata cistita recurentă trebuie să îmbunătățim terenul, local și global.

O BUNĂ NUTRIȚIE PENTRU A ELIMINA CISTITA RECURENTA

O modalitate de a îmbunătăți terenul la nivel local și global este prin mâncare. Recomandările privind cea mai bună dietă pentru a combate cistita recurenta ar fi:

  • Mănâncă o dietă bogată în fructe și salate.
  • Evită alimentele precum zaharurile și produsele rafinate, lactatele, ouăle și carnea.
  • Usturoiul este considerat un antibiotic puternic care poate fi folosit în salate zilnice.
  • Evită băuturile alcoolice, cofeina, ciocolata și băuturile picante.
  • Încearca să menții un tranzit intestinal zilnic. Constipația favorizează infecțiile.

ALTE SFATURI PENTRU A TRATA NATURAL ​​CISTITA RECURENTA

În cazul în care este necesar să luați antibiotice, probioticele sunt o necesitate.

Îngrijirea igienei intime trebuie menținută întotdeauna, ținând cont de sfaturile de igienă intimă valabile pentru infecții, cum ar fi neutilizarea săpunurilor, utilizarea produselor de igienă intimă care respectă flora vaginală și evitarea jeturilor directe de apă de duș.

Sursa: cuerpomente.com

Citeşte şi: Hernia inghinală

One thought on “Cistita recurentă: cum să o tratezi în mod natural

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *