Lumbago: 3 analgezice naturale pentru combaterea durerii
Lumbago este o durere intensă la nivelul spatelui și taliei, dar care, de mai multe ori, este percepută și în mușchi și fese. De obicei este cauzată de posturi proaste repetitive, de susținerea supraîncărcărilor sau de leziuni musculare. Combaterea lumbago este o sarcină de perseverență și persistență.
Tipuri de lumbago
Pentru a combate durerile de spate este important să cunoașteți tipurile disponibile. În funcție de caracteristicile sale, acest disconfort poate fi clasificat în următoarele:
Lumbago punctual
Este durerea care apare în partea inferioară a spatelui după un efort brusc sau adoptarea unei posturi proaste. Sunt enervări care dispar de la sine și durează între 3 și 4 zile.
Dureri lombare cronice sau recurente
Dacă aceste episoade de dureri lombare apar frecvent și durează mai mult de 12 săptămâni, ele pot ajunge la dureri lombare cronice. Se estimează că 20% din cazuri devin cronice. De asemenea, sunt asociate cu sarcina, supraponderalitatea, osteoartrita și chiar stresul emoțional.
Pentru a combate durerile de spate este esențial să corectați postura proastă și să evitați situațiile care favorizează durerea. Aceștia sunt primii pași pentru ameliorarea durerii, dar este, de asemenea, necesar să se apeleze la fizioterapie, acupunctură sau masaj terapeutic, în funcție de caz.
3 remedii naturale pentru combaterea lumbago
- Salcie albă
Derivații salicilați ai salciei sunt antiinflamatori, în special la nivel articular, și acționează și asupra durerii și febrei. Din acest motiv, salcia este indicată în tratamentul răcelilor și al stărilor gripale. De asemenea, ameliorează tot felul de dureri, în special durerile articulare. Prin urmare, este foarte util pentru a combate lumbago.
În infuzie, puteți lua până la 3 căni pe zi din decoct, de preferință în asociere cu alte plante care îi sporesc acțiunea și îmbunătățesc aroma, cum ar fi menta, viburnul și coada-calului.
- Ghimbir
Ghimbirul este cunoscut pentru puterea sa antiinflamatoare puternică, care îl face să posede proprietăți magnifice pentru a combate durerile de spate. Poate fi utilizat în durerile de spate sub formă de infuzie sau cataplasmă.
Puteți folosi ca infuzie, în proporție două linguri în jumătate de litru de apă. Odată terminat, îl puteți bea sau înmuia un tifon în amestec, aplicându-l pe zona dureroasă.
Este, de asemenea, util pentru efectul său relaxant, antiinflamator și analgezic. O altă modalitate de utilizare este efectuarea unui masaj delicat. Pentru a face acest lucru trebuie să amestecați 5 picături de ulei esențial cu 10 ulei de migdale dulci.
Citeşte şi: Cum pot preveni părinţii tulburările de pronunţie?
- Gheara diavolului pentru a combate lumbago
Există studii care afirmă că un tratament bazat pe gheara diavolului reduce durerile lombare și nevoia de medicamente pe termen scurt. Tratamentele pentru durerile lombare cu gheara diavolului ar trebui să dureze cel puțin 2 sau 3 luni pentru ca efectele lor să fie percepute și să fie de lungă durată.
Are efecte antiinflamatorii, analgezice și antispastice. Datorită proprietăților sale analgezice, este indicat și atunci când țesuturile osoase și tendinoase prezintă simptome dureroase și inflamatorii. Partea utilizată este tuberculul și sub formă de capsule cu 450-500mg.
În plus, are și proprietăți antispastice, așa că este folosit pentru combaterea spasmelor. Din acest motiv, este, de asemenea, utilizat pentru a trata disconfortul digestiv, cum ar fi gazele, apetitul slab sau balonarea.
Cum se previne repetarea lumbagoului?
Vă recomandăm să evitați tensiunea nervoasă cauzată de stres. Aceasta este una dintre principalele cauze ale contracturilor la nivelul mușchilor spatelui și ale durerii. Prin urmare, atunci când observați un spate rigid, așezați-vă pe un scaun și îndoiți trunchiul până când este pe picioare. Țineți în această poziție câteva secunde.
În plus, administrarea de infuzii pe bază de balsam de lămâie sau lavandă vă va ajuta, de asemenea, să vă liniștiți nervii și să evitați contracturile cauzate de tensiune. Terapia fizică, exercițiile de reabilitare, acupunctura și terapiile de relaxare, cum ar fi tai chi sau meditația, sunt câteva dintre practicile care funcționează bine atât pentru tratarea durerii lombare, cât și pentru prevenirea acesteia.
Concluzie…
Pentru a evita durerile de spate și pentru a avea un spate sănătos, nu uitați să mențineți o greutate adecvată și să practicați regulat sporturi, cum ar fi înotul și exercițiile de întindere. De asemenea, ar trebui să încercați să adoptați posturi corecte.
Sursa: mejorconsalud.com
2 thoughts on “Lumbago: 3 analgezice naturale pentru combaterea durerii”