GluciBoat: un joc serios pentru pacienții cu diabet zaharat de tip 2

GluciBoat: un joc serios pentru pacienții cu diabet zaharat de tip 2

GluciBoat este un joc virtual care constă într-o croazieră distractivă în Marea Mediterană. Fiecare escală este o oportunitate de a afla mai multe despre diabetul de tip 2 și de a progresa în înțelegerea gestionării afecţiunii.


Pe 14 octombrie, URPS Médecins Liberals PACA și Federația Franceză a Diabeticilor au prezentat o inovație care ar putea facilita îngrijirea pacienților cu diabet zaharat. Numele său: GLUCIBOAT. De fapt, este primul joc serios care educă și ajută pacienții diabetici de tip II în călătoria lor terapeutică.

Dar ce este un joc serios? Trebuie tradus la propriu, este un „joc serios”. Acesta este un joc video al cărui scop nu este să distreze, ci să predea, să învețe, să informeze sau să comunice despre un subiect serios bazat pe un principiu de joc. Mai degrabă, Gluciboat este considerat aici ca un instrument de educație terapeutică (TPE). Printre altele, va permite pacienților noi să descopere cheile esențiale pentru a înțelege mai bine boala lor.

O NOI ABORDARE DINAMICĂ ÎN RELAȚIA PACIENT-ÎNGRIJITOR

Avantajul este că medicul va putea monitoriza de la distanță progresul pacientului său în jocul virtual și își poate adapta urmărirea, dacă este necesar. Această nouă formă de educație terapeutică permite pacientului să abordeze diferit boala și să creeze o relație mai personală cu medicul său.

Conținutul GluciBoat a fost dezvoltat cu ajutorul experților pacienților din asociațiile federale de diabet din regiunea sudică a Franţei și apoi validat de endocrinologi.

În cele din urmă, provocarea constă în prevenirea complicațiilor acute sau cronice legate de diabet și (re) plasarea pacientului ca „primul maestru la bord”.

Navighează pe apele mediteraneene pentru a înțelege mai bine diabetul

Acest joc te va duce printr-o croazieră mediteraneană cu mai multe escale: Italia, Grecia, Egipt. Pentru fiecare escală, este definită o temă specifică pentru a progresa în educația dvs. terapeutică: tratament, stil de viață, urmărire etc.

Jucătorul avansează în joc rezolvând ghicitori, puzzle-uri sau răspunzând la chestionare. În timpul avansului, își validează abilitățile dobândite la fiecare destinație. Acestea sunt numite puncte de control în lumea jocurilor video.

Acest instrument digital este foarte ușor de utilizat pentru pacient, ușor de învățat și accesibil tuturor vârstelor. Îl puteți accesa direct de acasă, cu condiția să aveți un computer și / sau un smartphone, precum și o conexiune la internet. Este un joc gratuit și fără înregistrare.

De asemenea, GluciBoat a câștigat Premiul Coup de Cœur al juriului din 2019 la DOC e’AWARDS, care în fiecare an recompensează inovațiile digitale care îmbunătățesc medicina.

Implementarea sa este planificată la nivel internațional avand în prezent versiunile franceză, tunisiană, algeriană și marocană.

Sursa: topsante.com

Citeşte şi: Poftele alimentare, tu cum reuşeşti să le controlezi?

One thought on “GluciBoat: un joc serios pentru pacienții cu diabet zaharat de tip 2

Comments are closed.