Anticorpi COVID-19: persoanele asimptomatice își pierd anticorpii mai repede

Anticorpi COVID-19: persoanele asimptomatice își pierd anticorpii mai repede

Testele efectuate pe mai mult de 365.000 de persoane din Anglia pe parcursul a trei luni au arătat că răspunsul anticorpilor la virusul care cauzează COVID-19 scade în timp.

Acest fenomen diferă în funcție de vârsta populației și mai ales în caz de infecție asimptomatică sau nu, anunta santemagazine.fr.

Testul serologic detectează prezența anticorpilor anti-SARS-CoV-2 în serul pacienților. Utilizarea lor vizează în special evaluarea nivelului de imunitate într-o populație, pe ipoteza că acești anticorpi ar fi foarte protectori împotriva reinfecției. Dar, odată cu starea actuală a cunoștințelor, este dificil de spus dacă a fi infectat cu virusul înseamnă automat că sunteți imun și, dacă da, pentru cât timp. Deoarece, așa cum explică Inserm, anticorpii dezvoltați împotriva virusului nu sunt neapărat neutralizanți și prezența lor ar putea atesta pur și simplu faptul că organismul a fost în contact cu virusul.

Cercetările sunt în curs pentru a răspunde la aceste întrebări, iar cea mai recentă de la Imperial College London sugerează că durata de viață a anticorpilor ar putea fi destul de scurtă în anumite situații. Studiul bazat pe trei runde de teste efectuate în Anglia între 20 iunie și 28 septembrie indică faptul că persoanele asimptomatice par să piardă anticorpii detectabili mai repede decât persoanele care au prezentat simptome de COVID-19. Acesta din urmă susține, de asemenea, că pierderea anticorpilor a fost mai lentă la tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani decât la cei cu vârsta de 75 de ani și peste și la persoanele cu infecție confirmată decât la cei a căror infecție a fost „suspectată”.

În general, probele au arătat că prevalența anticorpilor a scăzut cu mai mult de un sfert. Ceea ce înseamnă, potrivit oamenilor de știință, că răspunsul imunitar scade în timp după infecție. Dar cei din urmă recunosc că rămân multe necunoscute în ceea ce privește răspunsul imun pe termen lung. „Nu este încă clar dacă anticorpii conferă un nivel eficient de imunitate sau, dacă există o astfel de imunitate, cât durează. », explică profesorul Paul Elliott care a participat la studiu.

Rezultatele au arătat că proporția persoanelor cu anticorpi pentru COVID-19 a scăzut cu 26,5% pe o perioadă de aproximativ trei luni. Cu toate acestea, un tip specific de populație este excepția: lucrătorii din domeniul sănătății. Deoarece dacă s-a observat tendința descendentă în toate regiunile țării și în toate grupele de vârstă, nu a fost cazul acestor persoane, ceea ce ar putea indica o expunere inițială repetată sau mai mare la virus. Pe lângă lucrătorii din domeniul sănătății, grupurile etnice minoritare, persoanele care locuiau în zone defavorizate și familiile numeroase au avut cea mai mare proporție de teste pozitive din toată țara. (Foto: pixabay.com)

Citeşte şi: GluciBoat: un joc serios pentru pacienții cu diabet zaharat de tip 2

One thought on “Anticorpi COVID-19: persoanele asimptomatice își pierd anticorpii mai repede

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *