Cum folosim busuiocul în bucătărie
Busuiocul este o sursă de ulei esenţial care poate fi folosit în diferite mâncăruri.
Frunzele proaspete, de exemplu, sunt utilizate în salate, fripturi, legume, carne, oţeturi aromatice, paste şi peşte. Se recomandă să fie adăugat la final, deoarece procesul de fierbere sau prăjire îi atenuează aroma. Se poate folosi şi uscat, deşi gustul nu mai este la fel. Iată câteva sfaturi utile despre cum îl putem utiliza în preparatele noastre:
● Combină busuioc proaspăt cu usturoi şi ulei de măsline pentru a face diverse tipuri de sosuri şi paste. Acestea pot însoţi mâncăruri pe bază de peşte, somon sau paste.
● Răsfaţă-te cu arome mediteraneene, punând frunze peste felii de roşii, şi brânză. Astfel vei obţine o salată delicioasă.
● În supele de roşii poţi pune busuioc în amestec cu piure de ceapă şi ulei de măsline.
● Încearcă o mâncare thailandeză interesantă! În meniurile cu carne adaugă vinete, morcov, ardei chili, tofu şi nuci, iar la final, puţin busuioc verde.
● Pentru un ceai delicios şi foarte sănătos poţi face o infuzie de frunze tocate. Se fierb timp de 8 minute.
Citeşte şi: Beneficiile legumelor de primăvară
● Se combină foarte bine cu usturoi, pătrunjel, rozmarin, oregano şi cimbru.
● De asemenea, poţi obţine un ulei cu un gust special dacă la o jumătate de cană de ulei de măsline încălzit într-o cratiţă la foc mediu, pui o jumătate de cană de frunze de busuioc şi îl dai apoi deoparte de pe foc. După ce se răceşte, se păstrează la frigider.
● Este mai bine să rupi sau striveşti frunzele de busuioc, decât să le tai cu cuţitul, pentru a nu-şi pierde savoarea.
Sursa foto: pixabay.com
2 thoughts on “Cum folosim busuiocul în bucătărie”