Cordon bleu

Cordon bleu

Ingrediente cordon bleu:

două bucăţi mari de piept de pui (care se vor tăia fiecare în câte 4 bucăţi), 8 felii subţiri de prosciutto, 8 felii de caşcaval, 2 ouă, făină, pesmet, sare, piper, ulei pentru prăjit.

Mode de preparare cordon bleu: Bucăţile de piept se bat cu ciocanul de carne pentru a deveni mai maleabile si mai subţiri. Se condimentează cu sare şi piper. Pe fiecare bucată se pune o felie de prosciutto, apoi felia de caşcaval. Se pliază bucata în două, acoperind caşcavalul. Fiecare bucată se trece prin făină, prin ouăle bătute cu puţină sare. Se presează uşor pesmetul pe bucata de carne. Se prăjesc în ulei încins din abundenţă. Când ”pacheţelele” sunt rumene-aurii pe ambele părţi, se scot pe hârtie absorbantă. Se servesc cu o garnitură şi/sau salata la alegere!

Foto: delish.com

Citeşte şi: Dieta verde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *