5 beneficii aduse de uleiul de susan

5 beneficii aduse de uleiul de susan

Uleiul de susan este bogat în antioxidanți, vitamine E, B1, B2, B3, B6 și B9, precum și minerale precum calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc, mangan și cupru.

Nu numai că substanțele nutritive sunt benefice atunci când sunt folosite la gătit, uleiul de susan face minuni în cosmetică sau ca parte a masajelor. Iată cele mai interesante proprietăți ale sale.

Uleiul de susan, un aliat redutabil în bucătărie

Utilizat rece în salate sau gătit în mesele calde, uleiul de susan este bogat în grăsimi bune polinesaturate și mononesaturate care ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge. Oamenii cărora le place gustul său foarte pronunțat se vor delecta cu câteva picături la sfârșitul gătitului.

Beneficiile masajelor cu ulei de susan

Uleiul de susan pătrunde rapid sub piele și o hrănește profund. Prin urmare, un de masaj menține pielea suplă și elastică, o protejează de germeni și accelerează vindecarea. La sugari, ajută la reducerea riscului de iritație la nivelul feselor.

Pentru a vă delecta cu un moment de bine înainte de a merge la culcare, aplicați o linguriță de ulei de susan pe picioare, masați-vă, puneți șosete pentru a nu vă murdări cearșafurile și bucurați-vă de un somn odihnitor!

Ulei de susan pentru o igienă dentară bună

Făcând o apă de gură cu ulei de susan, reduceți rata bacteriilor cu 85% și reduceți astfel riscul de gingivită.

Ameliorează constipaţia

În perioadele de constipație, uleiul de susan este un mare aliat. Utilizat alături de alte măsuri dietetice (apa potabilă și consumul de fibre), ajută sistemul digestiv să revină pe drumul cel bun. O lingură dimineața sau seara este suficientă pentru a lubrifia intestinul pentru a ameliora constipația.

Citeşte şi: Mușcătura de căpușă și boala Lyme

Beneficiile uleiului de susan pentru păr

Pentru ca părul tău să strălucească fără a folosi substanțe chimice, optează pentru uleiul de susan. Nutrienții săi esențiali vor proteja fibra părului și pielea capului, limitând astfel apariția mătreții și căderii părului.

La copii, este o formidabilă armă anti-păduchi. Înmoaie-ți părul în ulei de susan, masându-ți capul, lasă-l să stea 30 de minute și clătește bine cu apă fierbinte și șampon. Sursa: Santemagazine.fr / Foto: pexels.com

One thought on “5 beneficii aduse de uleiul de susan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *