Coaste de porc la cuptor
Coaste de porc la cuptor. Ingrediente:
1,5 kg de coaste de porc , 2 linguri cu muştar, o roşie mare, 2 linguri cu miere, 4 linguri cu ulei de măsline, 3 căţei de usturoi, cimbru verde, 6 frunze de salvie, o linguriţa cu boia, sare, piper, 4 linguri cu apă.
Mod de preparare coaste de porc la cuptor:
într-un vas zdrobim usturoiul, adăugăm cimbrul şi frunzele de salvie tocate mărunt, muştarul, roşia tăiată cubuleţe mici, mierea, uleiul de măsline şi boia de ardei. Amestecăm bine toate ingredientele până când obţinem o pastă. Condimentăm cu sare şi piper. Acum ungem coastele bine în pasta obţinută şi le punem acoperite în frigider timp de o oră. Preîncălzim cuptorul 10 minute şi punem într-o tavă coastele din frigider. Turnăm peste coaste cele 4-5 linguri cu apă şi restul de pastă rămasă şi introducem tava în cuptor timp de 45 de minute, având grijă, să stropim bucăţile, din când în când, cu sosul din tavă.
Foto: pixabay.com
Citeşte şi: Pulpă de miel cu plante aromatice
2 thoughts on “Coaste de porc la cuptor”
Comments are closed.