Pulpă de miel cu plante aromatice

Pulpă de miel cu plante aromatice

Ingrediente pulpă de miel cu plante aromatice:

o pulpă de miel de aproximativ 2 kg, 15 căţei de usturoi, 50 de grame de unt, 3 foi de dafin, 3 stebluţe de cimbru proaspăt, 3 stebluţe de rozmarin, dintre care una înflorită, două linguri mari de ulei de măsline, piper măcinat, sare după gust.

Mod de preparare:

Pulpa de miel o punem la baiţ cu o seară înainte. Aceasta trebuie să fie scoasă din frigider cu o oră înainte de a fi condimentată cu plantele aromatice (foi de dafin, cimbru, piper, rozmarin), plus sare după gust.

Lăsăm untul la topit la temperatura camerei. Într-o oală cu apă clocotită introducem usturoiul necurăţat timp de două minute. Scurgem apa.

Punem pulpa de miel într-o tavă şi o ungem cu o perie cu unt şi o stropim cu ulei de măsline. Înţepăm în diferite locuri şi introducem usturoiul. Băgăm tava în cuptorul preîncăzit la 240 de grade C. Punem puţină apă şi coacem timp de 15 minute. Reducem temperatura la 180 de grade şi menţinem în cuptor pentru încă o oră. Stropim din când în când pulpa cu zeama din tavă. Dacă e nevoie, o putem întoarce cu spatulele (nu folosiţi furculiţa!). Cu 10 de minute înainte de final, putem pune câteva cuişoare în tavă şi presărăm cu flori de rozmarin. Temperatura mare de la început îi va conferi o crustă frumoasă, iar faptul că nu folosim furculiţa va împiedica scurgerea totală a sucului.

Un alt secret apare acum. După ce s-a pătruns bine, scoatem tava din cuptor şi o acoperim cu un prosop timp de 20-25 de minute. Sucul e concentrat iniţial în mijlocul cărnii. Timpul de odihnă îi va permite să se răspândească peste tot în pulpa de miel.

Sursa: bellatrice.canalblog.com

Citeşte şi: Friptură din pulpă de vită la cuptor

3 thoughts on “Pulpă de miel cu plante aromatice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *