Burtă ca la Lyon
Toţi am auzit de ciorba de burtă şi mai puţini de “Burtă ca la Lyon”. Cunoscută în Franţa ca “Gras-Double à la lyonnaise”, reţeta este una plină de savoare…
Ingrediente pentru burtă ca la Lyon:
Avem nevoie de un kg de burtă (prefiartă), tăiată fideluță, 700 g ceapă (curățată și tocată mărunt), 80 g unt, cinci linguri de ulei, o lingură de oțet, o legătură de pătrunjel, puţin cimbru verde, sare și piper.
Mod de preparare:
Încălzim teri linguri de ulei într-o tigaie şi punem ceapa la prăjit, până începe să se aurească. Încalzim restul de ulei și untul într-o cratiță mare și prăjim burta, la foc mare. Punem sare şi piper supă gust. Adăugăm ceapa, amestecăm și le mai ţinem câteva minute pe foc. Răsturnăm totul într-un vas, presărăm pătrunjel sau cimbru verde, şi de ce nu, puţin usturoi verde… Poftă bună!
Foto: flickr.com
Citeşte şi: Gâscă umplută cu varză