Persoanele optimiste dorm mai bine

Persoanele optimiste dorm mai bine

Persoanele optimiste dorm mai bine, aceasta este concluzia cercetătorilor după o analiză mai atentă la legătura dintre optimism și o tulburare comună de somn a insomniei.

Persoanele cu această trăsătură sunt mai puțin predispuse la insomnii decât persoanele care se confruntă cu pesimism, scrie santemagazine.fr

Persoanele optimiste trăiesc mai mult decât persoanele pesimiste și au un risc mai mic de boli cronice: acest lucru a fost dovedit științific de multe ori. Explicaţia pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă ar putea fi faptul că persoanele optimiste dorm mai bine, conform concluziilor unui studiu recent realizat de cercetători de la Universitatea din Viena și publicat în Journal of Sleep Research. Pentru a ajunge la această concluzie, în legatură cu persoanele optimiste, au analizat rezultatele unui chestionar online completat de peste 1.000 de austrieci în 2017.

Chestionarul a analizat caracteristicile de somn ale participanților, situația lor de muncă și comportamentele lor înainte de culcare. Analizând rezultatele, cercetătorii spun că probabilitatea de a suferi de tulburări de somn și / sau insomnie a fost cu aproximativ 70% mai mică la persoanele optimiste în comparație cu cele care tind să fie pesimiste.

Mai exact, participanții cu cel mai mare optimism erau mai în vârstă, mai sănătoși, mai activi și aveau un nivel de educație mai mare decât participanții cu scoruri de optimism intermediar și mai scăzut.

Femeile, pensionarii și cei care nu au lucrat niciodată noaptea au fost mai optimiști, în timp ce șomerii, incapabili să muncească, care fumau frecvent și care înainte aveau simptome de depresie erau mai puțin optimisti zilnic.

Citeşte şi: Ia-ți o vacanță!

Deși mecanismul nu este pe deplin înțeles, cercetătorii consideră că optimismul „acționează probabil asupra simptomelor insomniei printr-o combinație de căi psihologice, comportamentale și biologice. „

Ne putem „cultiva” optimismul?

Studiul afirmă, de asemenea, că toată lumea își poate „cultiva” optimismul zilnic prin diferite exerciții practice. Una dintre ele este așa-numita metodă Best Self Possible. Potrivit prof. Jakob Weitzer, aceasta este „despre încercarea de a imagina un ideal și de a scrie cum ar putea arăta cea mai bună viață posibilă în viitor. După câteva săptămâni de practică obișnuită, această metodă ar putea ajuta la creșterea nivelului de optimism al unei persoane. Cercetătorul subliniază că nu este vorba atât de de a atinge acest „ideal”, ci de a reflecta asupra acestuia în general pentru a ajuta la stabilirea obiectivelor realiste.

În cazul în care acest lucru se dovedește adevărat (și acest lucru ar trebui confirmat prin studii suplimentare efectuate cu un grup mai mare de participanți), „antrenamentul cu optimism” ar putea ajuta la reducerea prevalenței tulburărilor de somn și alte probleme de sănătate din populație.

Sursa: santemagazine.fr

2 thoughts on “Persoanele optimiste dorm mai bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *