Gâscă umplută cu varză

Gâscă umplută cu varză

Ingredinete gâscă umplută cu varză:

o gâscă de 2-3 kg, 2 kg de varză, 2 roşii tăiate mărunt, 100 g de afumătură, 100 ml vin alb sau borş acru, 1 morcov ras, 1 ardei gras tăiat cubuleţe, 1 ceapă mare tăiată felii, 1/2 linguriţă de boia de ardei dulcei, 1/2 linguriţă cimbru uscat, 2 linguriţe de sare, 1 linguriţă de piper proaspăt zdrobit.

Mod de preparare gâscă umplută cu varză:

Spălăm bine gâsca, scoatem cât mai mult din grăsimea din interior şi o ştergem bine cu un şervet. Tăiem cât mai fin varza şi o frământăm cu 1 linguriţă de sare.

Într-un castron  amestecăm condimentele: sare, boia, piper, cimbru şi frecăm bine gâsca atât pe exterior, cât şi pe interior. Păstrăm o parte şi pentru varză.

Scurgem foarte bine varza, adăugăm morcovul, ardeiul gras, roşiile, ceapa şi afumătura tăiată cubuleţe. Punem şi condimentele rămase şi umplem gâsca. O coasem şi o închidem bine cu scobitori.

Băgăm gâsca umplută cu varză la cuptor la o temperatură de 220 de grade (foc aproape maxim la cuptoarele pe gaz) timp de 30 minute. Reducem temperatura la 160-170 de grade şi continuăm coacerea 2-3 ore. Nu punem apă sau ulei. Fiind grasă, îşi va lăsa singură grăsime. Dacă e nevoie, se adaugă apă caldă. Cu jumătate de oră înainte de final, punem şi vinul.

Poftă bună!

Sursa foto: pixabay.com

Citeşte şi: Peşte în stil mexican

2 thoughts on “Gâscă umplută cu varză

Comments are closed.