Borş de linte

Borş de linte

Ingrediente pentru borş de linte:

300 g linte, 1 morcov, 1/2 ardei gras-gogoşar sau zarzavat la borcan, 1 ceapă galbenă, 1 linguriţă de cimbru praf sau o stebluţă, 1 cană borş acru sau după gust, 3 căni cu apă/supă (250 ml una), sare după gust, 2 linguri ulei, 1 linguriță boia de ardei dulce, câteva frunzulițe de pătrunjel pentru ornat.

Mod de preparare borş de linte

Punem lintea la umflat pentru 30 de minute în apă cladă. O firbem pentru 10 minute şi scurgem apa.

Călim uşor ceapa tăiată mărunt, morcovul ras şi ardeiul gras tăiat mărunt timp de 3-4 minute. Răsturnăm compoziţia într-o oală, adăugăm apă şi boabele de linte (fără apa în care au fost puse la umflat). Lăsăm la fiert timp de 15-20 minute. Adăugăm cimbrul, sare după gust, boiaua de ardei iute. La final, punem borşul acru sau putem folosi bulion.

Câteva frunzuliţe de pătrunjel şi ciorba poate fi servită!

Foto: pixabay.com

Îţi recomandăm şi: Ciuperci à la grec

One thought on “Borş de linte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *