Blanchetă din peşte cu lapte de cocos

Blanchetă din peşte cu lapte de cocos

Ingrediente blanchetă din peşte:

600 g de somon, ştiucă sau păstrăv (pot fi şi două tipuri de peşte), 6 morcovi mici, 3 cepe, 3 lămâi, 1/2 praz, 25 g unt nesărat, 25 g de făină, 100 ml lapte de cocos, un cubuleţ de unt.

Mod de preparare blancheta din peşte:

Ȋn 500 ml de apă adăugăm 2 ceape şi o lămâie toicate mărunt. Punem prazul tocat, precum şi morcovii curăţati, tăiaţi în două pe lungime. Lăsăm pe foc 15 minute, apoi introducem 300g din peştele tăiat bucăţi şi lasăm la fiert încă 10-15 minute. După ce este gata, se separă zeama de legume şi peşte.

Separat, topim untul la foc mic, amestecându-l cu făina, adăugăm laptele de cocos şi stoarcem o jumătate de lămâie. Amestecăm până se îngroaşă uşor. Turnăm 200 ml de zeamă din fiertura de mai sus. Presărăm sare şi piper după gust şi sosul este gata.

În altă tigaie, punem o lingură de ulei, jumătate de lămâie stoarsă, puţină ceapă tocată şi prăjim 300 g de bucăţi de peşte.

Mod de sevire: Ȋntr-o farfurie punem mai întâi legumele şi peştele pe care le-am fiert iniţial, adăugăm puţin sos alb, iar deasupra ornăm cu  bucăţile de peşte prăjit.

Sursa: cuisinemoiunmouton.com

Citeşte şi: Friptură din pulpă de vită la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *