Poziția picior peste picior este nocivă

Poziția picior peste picior este nocivă

Autor: Mihai Venedict, fiziokinetoterapeut, manager WorkTape Medical

Poziția picior peste picior este o poziţie foarte frecvent adoptată de oamenii care stau aşezaţi, iar mulţi dintre noi o facem în mod automat. Această încrucișare a picioarelor este elegantă, asociată cu ” feminitatea ” şi ” fineţea”, dar mulţi dintre noi nu ştiu că poate avea unele consecinţe grave pentru sănătate şi corpurile noastre.

Ce se poate întâmpla cu corpul dumneavoastră dacă petreceţi prea mult timp cu un picior peste celălalt?

Menţinerea acestei posturi pentru mai multe ore poate duce la o afectiune numită paralizia nervului peronier. Acest lucru se poate întâmpla dacă stai în aceeaşi poziţie pentru perioade prelungite de timp. Atunci când stai pentru o lungă perioadă de timp, cu picioarele încrucişate, presiunea sângelui în corp creşte. Chiar dacă nu aveţi probleme cu tensiunea arterială, evitaţi această poziţie pentru o viaţă mai sănătoasă şi pentru a preveni alte tulburări ale sistemului circulator.

Această poziţie picior peste picior poate duce, de asemenea, la dezechilibrul pelvian şi pune articulaţiile în pericol.

Obiceiul de a sta cu picioarele încrucişate creşte riscurile de a dezvolta tromboza venoasă. Deşi cel mai mare factor care contribuie la varice sunt genele, încrucişarea frecventă a picioarelor poate duce la inflamarea venelor.

Când un picior este pus peste celălalt, presiunea asupra venelor creşte şi împiedică fluxul de sânge, provocând îngustarea vaselor şi inflamarea lor.

Statul cu picioarele încrucişate pentru mai mult de trei ore pe zi poate face ca o persoană să îşi încovoaie spatele, să aibă dureri în partea inferioară a spatelui, dureri în zona gâtului şi disconfort în zona şoldurilor.

La WorkTape Medical Botoșani suntem foarte atenți la poziția pacienților și îi corectăm pentru a evita astfel de probleme. Dacă deja s-a instalat o afecțiune de mai sus, noi vom efectua tratamentul corespunzător.

www.worktape.ro

Citeşte şi: Terapia cu aer rece: CryoAir la Work Tape Medical