File de porc cu miere și sos de soia
Ingrediente:
1 file de porc (800 g), 1 ceapă, 2 linguri de ulei de măsline, 15g unt, 5 linguri de miere, 50 ml oțet de vin (sau oțet balsamic), 3 linguri de sos de soia (sărat), 20 ml de bulion de roșii, 1 linguriță ghimbir măcinat, 1 vârf de sare
Mod de preparare File de porc cu miere și sos de soia:
Curățați ceapa și tăiați-o în cuburi. Feliați fileul în jumătate şi grosimea de aproximativ 2 cm.
Așezați untul și uleiul într-o caserolă. Rumeniti ceapa acolo cu un praf de sare timp de 7 sau 8 minute, apoi adaugati cuburile de file de porc. Rumeniţi-le 10 minute la foc destul de mare, ar trebui să se coloreze uşor. Adăugați mierea, oțetul, sosul de soia, bulionul de roșii și ghimbirul.
Se amestecă și apoi se fierbe, acoperit, la foc mediu timp de o jumătate de oră. La sfârșitul acestor 30 de minute, dacă consistența sosului pare puțin prea lichidă, gătește încă 5 minute descoperite.
Să aveţi poftă!
Foto: www.papillesetpupilles.fr
Te-ar putea interesa şi: Sfecla roşie, 4 motive pentru care trebuie să o introduci în meniu