Sfecla roşie, 4 motive pentru care trebuie să o introduci în meniu

Sfecla roşie, 4 motive pentru care trebuie să o introduci în meniu

Sfecla roşie, bogată în substanțe nutritive și fibre, poate fi considerată campioana detoxifierii, fiind un aliat puternic în menținerea sănătății corpului și a creierului.

Iată principalele beneficii pentru sănătate:

Te menţine în formă

Sfecla roşie se potriveşte perfect la detoxifierea organismului, deoarece nu conține grăsimi și este o sursă bună de fibre dietetice, spune Medical Daily. Ajută la menținerea unei funcții intestinale și digestive bune, reducând în același timp nivelul colesterolului rău. Sfecla are, de asemenea, un conținut ridicat de magneziu, un mineral care ajută nervii și mușchii să funcționeze optim și vă ajută să vă păstrați silueta.

Îmbunătățeste sănătatea sexuală

Dacă sunteți în căutarea unui viagra natural, puteți apela la sfeclă roșie. Această legumă stimulează producția de oxid nitric, același ingredient activ al celebrului medicament, care dilată vasele de sânge și stimulează circulația sângelui în penis. Rezultatul: erecții mai bune și sex mai lung.

Previne cancerului

Sfecla conține substanțe nutritive care sunt eficiente în reducerea inflamației și furnizarea organismului cu antioxidanți. Ambele acțiuni ar fi benefice în prevenirea cancerului, chiar dacă oamenii de știință sunt reticenți să facă afirmații îndrăznețe cu privire la acest subiect, precizează Medical Daily. Până în prezent, studiile pe animale au arătat că sfecla inhibă producția de celule cancerigene și crește producția de celule imune. Este nevoie de mai multă muncă pentru a înțelege mai bine efectul acestei legume asupra corpului uman.

Te-ar putea interesa și: Covid-19, prevenția și recuperarea funcției respiratorie

Stimulează creierul

Consumul regulat de suc de sfeclă roșie este considerat a fi un mod eficient de a încetini efectele demenței și ale bolii Alzheimer la vârstnici. Această legumă crește fluxul de sânge către creier, iar nutrienții săi contribuie la prevenirea deteriorării hipocampului, a zonei memoriei și a învățării. Dar sfecla nu înlocuiește medicamentele prescrise de medicul dumneavoastră pentru a trata diferite probleme de sănătate.

Sursa: santemagazine.fr / Foto: pixabay.com

2 thoughts on “Sfecla roşie, 4 motive pentru care trebuie să o introduci în meniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *