Burtă ca la Lyon

Burtă ca la Lyon

Toţi am auzit de ciorba de burtă şi mai puţini de “Burtă ca la Lyon”. Cunoscută în Franţa ca “Gras-Double à la lyonnaise”, reţeta este una plină de savoare…

Ingrediente pentru burtă ca la Lyon:

Avem nevoie de un kg de burtă (prefiartă), tăiată fideluță, 700 g ceapă (curățată și tocată mărunt), 80 g unt, cinci linguri de ulei, o lingură de oțet, o legătură de pătrunjel, puţin cimbru verde, sare și piper.

Mod de preparare:

Încălzim teri linguri de ulei într-o tigaie şi punem  ceapa la prăjit, până începe să se aurească. Încalzim restul de ulei și untul într-o cratiță mare și prăjim burta, la foc mare. Punem sare şi piper supă gust. Adăugăm ceapa, amestecăm și le mai ţinem câteva minute pe foc. Răsturnăm totul într-un vas, presărăm pătrunjel sau cimbru verde, şi de ce nu, puţin usturoi verde… Poftă bună!

Foto: flickr.com

Citeşte şi: Gâscă umplută cu varză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *