Borş de linte
Ingrediente pentru borş de linte:
300 g linte, 1 morcov, 1/2 ardei gras-gogoşar sau zarzavat la borcan, 1 ceapă galbenă, 1 linguriţă de cimbru praf sau o stebluţă, 1 cană borş acru sau după gust, 3 căni cu apă/supă (250 ml una), sare după gust, 2 linguri ulei, 1 linguriță boia de ardei dulce, câteva frunzulițe de pătrunjel pentru ornat.
Mod de preparare borş de linte
Punem lintea la umflat pentru 30 de minute în apă cladă. O firbem pentru 10 minute şi scurgem apa.
Călim uşor ceapa tăiată mărunt, morcovul ras şi ardeiul gras tăiat mărunt timp de 3-4 minute. Răsturnăm compoziţia într-o oală, adăugăm apă şi boabele de linte (fără apa în care au fost puse la umflat). Lăsăm la fiert timp de 15-20 minute. Adăugăm cimbrul, sare după gust, boiaua de ardei iute. La final, punem borşul acru sau putem folosi bulion.
Câteva frunzuliţe de pătrunjel şi ciorba poate fi servită!
Foto: pixabay.com
Îţi recomandăm şi: Ciuperci à la grec
One thought on “Borş de linte”