Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Ingrediente spaghetti bolognese:  

250 gr spaghetti, 500 gr carne tocată de vită, 400 gr roşii cuburi, 50 gr muşchiuleţ, 2 linguri ulei de măsline, un morcov, o tulpină de ţelină, o ceapă, trei căţei usturoi, 100 ml vin roşu, 100 gr parmezan, sare, piper, 2-3 frunze busuioc

Mod de preparare spaghetti bolognese:

Fierbem pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Călim puţin ceapa şi usturoiul în ulei de măsline. Adăugăm muşchiuleţul ţăiat mărunt, morcovul ras pe răzătoarea mică şi ţelina tocată fin. Lăsăm până se înmoaie uşor legumele. Adăugăm carnea de vită şi o lăsăm pe foc până se găteşte parţial amestecând mereu. Punem vinul şi lăsăm până începe să scadă la jumătate. Adăugăm roşiile, sare şi piper după gust şi lăsăm pe foc până carnea este bine făcută. Punem busuiocul tocat mărunt şi o parte din parmezan dat pe răzătoare şi omogenizăm. Punem pastele pe farfurie şi amestecul deasupra.

Sursa foto: pixabay.com

Citeşte şi: Peşte file cu roşii cherry

One thought on “Spaghetti bolognese

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *