Somon în crustă de chia
Ingrediente pentru 4 porții somon în crustă de chia:
- 4 bucăți de somon de câte 100 g fiecare
- 1 kg de sparanghel verde
- 1 ardei iute roșu uscat
- 4 linguri de semințe chia
- 1 lingură de miere
- 1 lingură de sos de soia
- 1 lingură de ulei de masline
- Sare, piper
Mod de preparare:
- Puneți bucățile somonului într-un vas de copt. Ungeți-le cu ulei de măsline. Acoperiți-le cu semințe de chia.
- Combinați mierea și sosul de soia. Stropiți pe spatele somonului. Coaceți timp de 15 până la 20 de minute la 180 ° C.
- Clătiți sparanghelul. Tăiați tocurile. Gătiți-le 10-15 minute într-o oală mare cu apă clocotită sărată. Scurge-ți și lăsa-ți să se răcească.
- Tăiați mărunt câteva bucăți de ardei iute și presărați-le peste pește.
- Puneți sare și piper.
Gata. somonul în crustă de chia poate fi servit. Poftă bună!
Sursa: santemagazine.fr
Citește și: 4 soluții naturale pentru sinuzită