Somon în crustă de chia

Somon în crustă de chia

Ingrediente pentru 4 porții somon în crustă de chia:

  • 4 bucăți de somon de câte 100 g fiecare
  • 1 kg de sparanghel verde
  • 1 ardei iute roșu uscat
  • 4 linguri de semințe chia
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură de sos de soia
  • 1 lingură de ulei de masline
  • Sare, piper

Mod de preparare:

  • Puneți bucățile somonului într-un vas de copt. Ungeți-le cu ulei de măsline. Acoperiți-le cu semințe de chia.
  • Combinați mierea și sosul de soia. Stropiți pe spatele somonului. Coaceți timp de 15 până la 20 de minute la 180 ° C.
  • Clătiți sparanghelul. Tăiați tocurile. Gătiți-le 10-15 minute într-o oală mare cu apă clocotită sărată. Scurge-ți și lăsa-ți să se răcească.
  • Tăiați mărunt câteva bucăți de ardei iute și presărați-le peste pește.
  • Puneți sare și piper.

Gata. somonul în crustă de chia poate fi servit. Poftă bună!

Sursa: santemagazine.fr

Citește și: 4 soluții naturale pentru sinuzită