Sinuzita, 4 soluții naturale

Sinuzita, 4 soluții naturale

Suferiți de sinuzită? Această durere de cap poate fi foarte enervantă. Aici vă vom spune despre câteva soluții naturale pentru ameliorare.

Combaterea sinuzitei nu este ușoară. Prin urmare, ne vom concentra asupra unor soluții naturale care au fost dovedite. Cu toate acestea, asigurați-vă că urmați întotdeauna recomandările medicului dumneavoastră.

1. Soluție salină fiziologică

Soluția salină fiziologică este o opțiune recomandată pentru tratarea cazurilor de sinuzită. Când ne gândim la acest remediu, ne spunem adesea că singura modalitate de a obține ser este să-l cumperăm. Cu toate acestea, putem face propria noastră soluție salină fiziologică acasă. Pur și simplu:

  • Luați puțină apă și turnați-o într-un recipient.
  • Adăugați puțină sare (foarte puțin).
  • Aplicați-l în nas.

2. Infuzii contra sinuzită

Infuziile sunt recomandate în special pentru ameliorarea simptomelor sinuzitei. Permit într-adevăr o hidratare excelentă, ceea ce este fundamental în aceste cazuri. Există o mare varietate de ceaiuri de plante. Cu toate acestea, unele sunt folosite mai mult decât altele. Dacă avem sinuzită, putem începe cu următoarele opțiuni:

  • Infuzie de gălbenele: are proprietăți antiinflamatorii esențiale pentru acest caz specific.
  • Menta: Aceasta este o opțiune bună pentru ameliorarea durerii, pe lângă asigurarea unei hidratări adecvate a corpului.
  • Balsam de lămâie: Infuzia de balsam de lămâie este de asemenea utilizată pe scară largă datorită proprietăților sale analgezice și sedative.

3. Inspirați aburul

Un alt mod natural de a curăța căile respiratorii este inhalarea aburului. Este un remediu care ajută foarte mult atunci când avem răceală. În cazul sinuzitei, ajută și la reducerea considerabilă a durerii.

Pentru a obține efectul dorit, trebuie să fierbem apă într-o cratiță. Este important să adăugați o plantă, cum ar fi menta sau eucaliptul. Când apa începe să fiarbă, vom opri focul și ne vom apropia de oală.

Putem pune un prosop deasupra capului, astfel încât aburul să fie concentrat. Este recomandabil să nu depășiți cinci minute. Sinusurile paranazale vor fi apoi curățate.

4. Compresele calde ameliorează sinuzita

Ultima dintre opțiunile naturale pentru ameliorarea sinuzitei este utilizarea de comprese calde sau prosoape. Această opțiune este la fel de eficientă ca inhalarea aburilor. În acest caz, ușurarea poate fi chiar mai intensă.

  • Înmuiați o compresă sau un prosop în apă fierbinte.
  • Putem adăuga o plantă la această apă, cum ar fi menta.
  • Scurgeți bine compresa sau prosopul și puneți-l pe nas.
  • Asigurați-vă că acoperă bine părțile laterale și fruntea.

Te-ar putea interesa și: 5 condimente naturale pentru durerile de genunchi

Putem păstra compresa sau prosopul timp de cinci până la zece minute. Căldura va oferi o ușurare imediată și o senzație de confort. În plus, durerea va scădea și căile respiratorii se vor curăța. Vă recomandăm să combinați aceste tratamente între ele pentru a le crește eficacitatea.

Când încercăm aceste remedii naturale, trebuie să ținem cont de faptul că ușurarea pe care ne-o oferă nu rezolvă problema. Cu alte cuvinte, nu sunt remedii magice și durerea este probabil probabil să revină după câteva minute. Prin urmare, este întotdeauna important să ținem cont de recomandările medicului nostru.

Sursa: amelioretasante.com (foto: pixabay.com)

One thought on “Sinuzita, 4 soluții naturale

Comments are closed.