Salată bănăţeană de păpădie
Pentru a obţine o salată bănăţeană de păpădie avem nevoie de următoarele ingredinete:
1 kg de cartofi, frunze de păpădie, ulei, oţet, 100 g de margarină, boia, un buchet de pătrunjel, sare, piper, jumătate de linguriţă de turmeric.
Mod de preparare: Fierbem cartofii, îi curăţăm şi îi tăiem felii subţiri. Spălăm bine păpădia şi o tăiam mărunt. La fel procedăm cu pătrunjelul. Le amestecăm pe toate şi adăugăm sare, piper, boiaua, precum şi turmericul pentru culoare. Topim margarina şi o amestecăm cu puţin ulei şi oţet. Cât este fierbinte o turnăm peste salată şi amestecăm. Acum ai obţinut o salată bănăţeană de nota 10! Poftă bună!
Foto: picjumbo.com
Citeşte şi: Păpădia, „doctorul din grădină“
One thought on “Salată bănăţeană de păpădie”