Paella cu fructe de mare
Ingrediente Paella cu fructe de mare:
450 g fructe de mare (calamar, midii, creveţi), 200 g piept de pui (opţional), un ardei gras rosu, 100 g mazăre, o ceapă, 2 căţei de usturoi, 300 g orez, 6 linguri ulei de măsline, 750 ml supă de pui, câteva fire cimbru, sare, piper.
Mod de preparare Paella cu fructe de mare:
Se spală bine fructele de mare. Pieptul de pui şi ardeiul gras se taie cubuleţe mici, iar ceapa şi usturoiul se taie mărunt. Într-o tigaie încăpătoare se incing 4 linguri de ulei de măsline în care se rumeneşte uşor pieptul de pui, care apoi se scoate şi se ţine la cald. Se toarnă şi restul de ulei, se lasă la încins, apoi se adaugă ceapa şi se sotează până devine transparentă.
Se adaugă usturoiul, mazărea şi ardeiul gras şi se continuă sotarea până se înmoaie legumele. Se pun inelele de calmar şi midiile, apoi orezul, amestecând bine. Se readuce în tigaie şi pieptul de pui, apoi se toarnă supa şi se pune cimbrul. Se lasă la fiert, la foc mare 20 de minute, apoi se dă focul mai mic, se adaugă creveţii, se potriveşte de sare şi piper după gust.
Sursa foto:pixabay.com
Citeşte şi: Caracatiţă la grătar