Orez cu creveți și turmeric
Orezul este un aliment sănătos și, alături de cartofi, reprezintă un element de bază în perioada postului. Vă prezentăm o rețetă care te va face să iubești și mai mult legumele…
Ingrediente:
200g de orez, 10 creveți decojiți, 2 linguri de mazăre verde (poate fi și de la congelator, câteva cuburi de ardei gras sau gogoșar roșu, o ceapă medie, 2-3 căței de usturoi, sare, piper, cimbru, turmeric (un vârf de cuțit).
Mod de preparare:
Într-o tigaie de tuci, punem la fiert (cu puțină apă) mazărea, ceapa tocată mărunt, ardeiul gras. După 10-15 minute adăugăm orezul, clătit în prealabil. Adăugăm apă suficientă pentru a fierbe bine.
Separat, într-o tigaie cu puțin ulei călim încet creveții pe ambele părți. Când sunt aproape gata, punem ustoroiul tocat și câteva bucăți de busuioc uscat. Mai lăsăm puțin pe foc, fără a rumeni prea tare creveții.
Revenim la orez, când e aproape gata, punem sare, piper după gust, și puțin turmeric. Amestecăm pentru a uniformiza culoare…
Poftă bună!
Descoperă și alte rețete pe grupul Revista Branché.
Citește și: Bulbucii de munte, stropi de aur și polen
One thought on “Orez cu creveți și turmeric”