Orez cu creveți și turmeric

Orez cu creveți și turmeric

Orezul este un aliment sănătos și, alături de cartofi, reprezintă un element de bază în perioada postului. Vă prezentăm o rețetă care te va face să iubești și mai mult legumele…

Ingrediente:

200g de orez, 10 creveți decojiți, 2 linguri de mazăre verde (poate fi și de la congelator, câteva cuburi de ardei gras sau gogoșar roșu, o ceapă medie, 2-3 căței de usturoi, sare, piper, cimbru, turmeric (un vârf de cuțit).

Mod de preparare:

Într-o tigaie de tuci, punem la fiert (cu puțină apă) mazărea, ceapa tocată mărunt, ardeiul gras. După 10-15 minute adăugăm orezul, clătit în prealabil. Adăugăm apă suficientă pentru a fierbe bine.

Separat, într-o tigaie cu puțin ulei călim încet creveții pe ambele părți. Când sunt aproape gata, punem ustoroiul tocat și câteva bucăți de busuioc uscat. Mai lăsăm puțin pe foc, fără a rumeni prea tare creveții.

Revenim la orez, când e aproape gata, punem sare, piper după gust, și puțin turmeric. Amestecăm pentru a uniformiza culoare…

Poftă bună!

Descoperă și alte rețete pe grupul Revista Branché.

Citește și: Bulbucii de munte, stropi de aur și polen

One thought on “Orez cu creveți și turmeric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *