Mazăre bătută

Mazăre bătută

Mazăre bătută, o rețetă mereu la îndemână, mai ales în perioada postului.

Mazăre, ceapă, fasole, acestea sunt ingredientele principale pentru o delicioasă tartină, care poate fi servită inclusiv la micul dejun.

Ingrediente Mazăre bătută:

jumătate de kilogram de mazăre uscată, 200 g de fasole boabe, o ceapă, ulei, sare, piper.

Mod de preparare Mazăre bătută:

Mazărea şi fasolea se pun la înmuiat cu o seară înainte, după ce în prealabil au fost spălate. A doua zi le spălăm din nou şi le punem la fiert în apă rece. Când aproape au fiert adăugăm ceapa tocată mărint şi lăsăm să mai fiarbă până cand scade toată apa din vas. După ce s-au răcit le trecem prin sită sau prin maşina de tocat. Peste pasta astfel obţinută turnăm treptat ulei şi amestecăm bine, până devine spumoasă. La final punem sare, piper. Se poate servi pe pâine coaptă! Foto: Ruslana Babenko

Descoperă noi reţete pe: Branché Culinar!

Citeşte şi: Oţet de urzici contra mătreţii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *